Thursday, December 4

oh oh oh, wat zullen we stinken!

Mark Wiens (Amerikaan, getrouwd met een Thaise en al een paar jaar woonachtig in Bangkok) houdt – voor liefhebbers van de Thaise keuken – een leuke foodblog bij: http://www.eatingthaifood.com/ . Leuke weetjes over gerechten, tips voor restaurants en recepten van z’n schoonmoeder….  
Vanaf het moment – op een regenachtige septemberdag – dat ik zijn nieuwsbrief  met het recept van “Thai fish deep fried with garlic and turmeric” ontving heb ik het willen maken; vandaag is de dag! 


Het recept vraagt om 7 bollen knoflook, dus oh oh oh wat zullen we stinken….. (toen we nog werkten was één teentje zelfs al uit den boze!) De knoflook gaat samen met de kurkuma (geelwortel) in de vijzel van de Thaise buurvrouw en Mark tovert dat dan blijkbaar in 5 minuten om in een mooie marinade; Marc kost het zeker een half uur en vervolgens ook veel tijd om de gele kleur van alle lichaamsdelen weg te krijgen (’n dag later zijn m’n vingers nog steeds geel)


Verder gaat alles als in het filmpje (zie:  http://youtu.be/6KQ0jxhO0GY ), behalve dan dat zijn truc om de ruim 50 knoflook tenen tegelijk te pellen niet helemaal succesvol is….. Al met al een flinke klus, maar wel gelukt en heerlijk! (De rijstkoker zit inmiddels in de koffer; ze verkopen hier voor € 0,06  zakjes kant en klaar gekookte rijst die nog maar even de magnetron in hoeven. Da’s nog veel eenvoudiger dan de rijstkoker!)


Nog maar een keer over de zegeningen van het internet. Zaten we vroeger te pielen met een wereldontvangertje om de nieuwsberichten en oproepen van de Wereld Omroep te kunnen horen, nu kan je via je iPad alle Nederlandse radiozenders afspelen in den verre; leuk hoor, de Gouden Uren tijdens het koken…..  En ’s ochtends tijdens ons kopje koffie op de veranda zijn we plotseling – 13 uur eerder –  via Facetime in de keuken van André en Chris in Texas, waar ze met een stel vrienden het Thanksgiving Diner aan het voorbereiden zijn! Daar een jolige boel, hier zijn we voorzichtig aan het wakker worden. 
Van de redactiecommissie krijgen we via het internet een voorproefje van de Glossy “25 jaar Kagerzoom” toegestuurd; die heeft nog heel wat voeten in aarde gehad, maar ziet er werkelijk perfect uit. Aanstaande woensdag is de presentatie, ’n dag later wordt-ie rondgestuurd. ’n Waardige afsluiter van het lustrumjaar!

1 comment:

Anonymous said...

Wel leuk zo'n kadootje als we thuis komen.
Zeker een mooie afsluiting van het lustrumjaar.
Als je dar recept wil gaan maken mag je wel twee dagen uittrekken om dat klaar te krijgen.ik denk dat het ook wel erg pittig eten is. Niet echt iets voor mij, denk ik.
Vandaag lekker golfen met een echtpaar uit het Hollandse groepje. Zo weer leuk foto's kijken.
Het is zo leuk om te zien al die kleurrijke foto's.

Liefs loes.