Wednesday, March 3

3 queens visit 'the king'......

Voor de rit van Atlanta naar Nashville kiezen we voor de “weg-van-de-snelweg-route” en komen op die manier langs de Jack Daniel’s distilleerderij. (voor de AA-ers; Jack Daniels is – door een bijzonder productieproces – één van de zachtste whiskey’s) Na afloop van de interessante tour helaas geen - in brouwerijen en wijnhuizen gebruikelijke - proeverij…… ’n Leuk tochtje met toepasselijke C&W muziek op de autoradio.
Na alle zonnige dagen van de afgelopen week is het nu grijs, koud en sneeuwerig. Niet het weer dat je verwacht bij country & western muziek… In combinatie met dit weer is de stad niet erg aantrekkelijk; de enige must-see attraktie is het Country Music Hall of Fame and Museum (http://www.countrymusichalloffame.org/ ) Een deel van de tentoonstelling is gewijd aan Brenda Lee (van onder andere “ I’m sorry” en “rockin’around the Christmastree”) ; wanneer we André uit het oog verloren hebben staat hij plotseling naast Brenda in de lift! Hij probeert ons nog van deze bijzondere ontmoeting op de hoogt te stellen, maar helaas staat onze mobiele telefoon uit…..
’s Avonds eten we in het restaurant van B.B.King; de keiharde livemuziek maakt bestellen en converseren praktisch onmogelijk, maar zorgt wel voor een swingende ‘Nashville-avond’.



De volgende dag – op weg naar Memphis – bezoeken we Graceland. Het moet gezegd worden; zelfs voor niet al te grote fans van ‘the King’ is het ’n bijzondere plek om te bezoeken. Het huis is nog zoals het was toen hij in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed, verder kom je langs z’n graf en zie je z’n forse wagenpark en z’n 2 vliegtuigen. Aangekomen bij ons hotel op Beale Street (the place to be in Memphis) horen we de luide muziek (Memphis is de stad van de soulmuziek) al weer door de wijk galmen; wijs geworden vragen we deze keer om een kamer weg van ‘the action’….!

No comments: