Monday, March 1

weekendje Atlanta

Donderdag rijden we over de 25 km lange route door het Vicksburg Military Park; op deze locatie – de heuvels rondom Vicksburg – is in 1863 de belangrijkste ‘battle’ van de burgeroorlog gestreden. Hoewel er toen nog geen massavernietigingswapens waren zijn er bij de man-to-man gevechten toch 30.000 soldaten omgekomen, om die reden is er een grote begraafplaats en staan er voor alle verschillende regimenten de meest pompeuze monumenten verspreid door het park. De film in het visitorscentre geeft veel info over oorzaak, verloop en afloop van de burgeroorlog. De rest van de dag rijden we op de ‘Natchez Trace’; ’n mooie – doch op den duur ietwat lange en saaie – route. Hoogtepunt is de Cypresstree-swamp, onderweg spotten we een paar herten en oppossums. De ‘trace’ bestaat al een paar eeuwen en is oorspronkelijk door de indianen gebruikt om van Natchez naar Nashville te reizen; ook hier dus volop ‘historic markers’.



In Tupelo eten we tegenover het hotel ’s avonds bij de gloednieuwe Fairpark Grill; als de jeugdige ober erachter komt dat we uit Nederland komen is hij plotseling erg geïnteresseerd in artikel 420 (naar verluid ’n codewoord voor marihuana) en ontspint zich ’n discussie over drugsgebruik in NL. De kok is blijkbaar nog niet goed ingewerkt en levert koude kip af, de computer is nog niet goed ingesteld en levert ’n te hoge nota op. De manager die ons bij binnenkomst nog een gratis voorgerecht aanbood hebben we later niet meer gezien… Al met al veel gelachen en ’n gemoedelijke avond…!

Voordat we Alabama doorkruisen om naar Atlanta (Georgia) te reizen bezoeken we in Tupelo het geboortehuis van Elvis. Schijnbaar een waar ‘bedevaartsoord’….We lopen wat rond, maar slaan het museum over; we hebben een vrij lange rit voor de boeg.
In Atlanta logeren we in het Marriott Residence Inn en hebben een ruim appartement met 2 slaapkamers, een woonkamer met openhaard en komplete keuken; na alle restaurantmaaltijden is het tijd om weer ‘ns zelf te kokkerellen! Zaterdagochtend vroeg pikken we Mira (uit Washington) op van het vliegveld; André en Marc kennen Mira sinds 1976 en we zien elkaar nog steeds met enige regelmaat. Het wordt ’n bliksembezoek; 24 uur later zetten we haar weer af bij de vertrekhal! Samen bezoeken we “the World of Coca Cola”, het fantastische –maar iets te druk bezochte – aquarium, het Olympische Park (OS in 1996) en het CNN gebouw.



Een dag later maken we de CNN Tour langs alle verschillende studios; leuk om te zien! We lopen door het “Underground Shoppingcentre”, bezien vanaf de viewplatform van het hoogste hotel van de westelijke hemisfeer de stad en zijn verbijsterd door het atrium van het Marriott Marquis hotel. Lunchen lekker in het zonnetje in ’n yuppenwijk waar nieuw leven ingeblazen is (Virginia Highlands) en gaan met een gondelbaan langs het grootste relief van presidenten van de confederatie uitgehakt in Stonemountain, een paar kilometer buiten de stad. Veel te zien, drukke dag……

No comments: