Sunday, March 7

mother Walkers' recipies

“Double baked potato mash from Mother Walker from Oklahoma”

• 3 pond kruimige aardappels; koken en fijnstampen
• 300 gr geraspte pittige kaas; +iets om over schotel te strooien
• 200 gr bakbacon; uitbakken en vet weggooien
• 1 ui; heel fijn gesneden
• 1 grote teen knoflook; klein gesneden
• ¾ cup mayonaise
• ¾ cup sourcreme (eventueel meer om smeuïg te maken)
• peper (en eventueel zout)
Doe het geheel in cakeblik/ovenschotel, bestrooi met kaas (en eventueel paneermeel)
45 minuten in oven van 170 C; eerste half uur met aluminiumfolie/ laatste kwartier zonder
(voor 8 personen)
NB: Dit is geen gerecht voor mensen die hun calorieën tellen...!!



“Pulled Pork”

• 1 varkenshaas (600 gr)
• 1 blikje Coca Cola
• 1 fles Jack Daniels BBQ saus

Mik alles in de Crock-Pot; eerste half uur op hoog, daarna ’n paar uur op laag totdat het vlees uit elkaar valt (buiten de crock-pot met 2 vorken uit elkaar trekken; daarna weer wat vocht en BBQ-saus toevoegen om een smeuïge consistentie te krijgen)
Serveren op hamburgerbroodje/kadetje (die je eventueel eerst roostert)
voor 4 personen.

No comments: