Sunday, March 7

'dry county'.......

Op donderdag lijkt het plotseling voorjaar te zijn en wandelen we in heerlijk zonnetje naar het Civil Right Museum. Dit musuem over de ongelofelijke strijd van de zwarten tegen de rassendiscriminatie is gelokaliseerd in en naast het motel waar Martin Luther King in 1968 vermoord is. ’t Is een echt “kippenvel-museum” met veel “oh yeah momenten” (zie de link rechts onder ons fotoalbum)


Later pikken we de auto op bij het hotel en rijden naar een buitenwijk (Soulsville) om het Stax Museum of Soul te bezoeken; Stax was ooit één van de grootste muzieklabels met de allergrootste soulsterren (als Otis Redding, Isac Hayes, Aretha Franklin). Daarna touren we nog wat door de stad en sluiten het tripje af bij de Mississippi en de pyramide; als in de naamgenoot in Egypte staat ook hier een enorme pyramide; hier geen farao’s maar een sportarena. Tijdens de borrel – begeleid door een fiks bord met oesters – zien we dat Beale Street een stuk drukker is dan de dag ervoor; het blijkt dat er die avond een concert is van 2 grote country & western sterren. Dat verklaart het grote aantal cowboy-hoeden op straat……

Op weg terug naar Texas bezoeken we in Little Rock (Arkansas) het Bill Clinton Centre and Museum (als alle andere ex-presidenten heeft hij een bibliotheek/museum opgericht met een kopie van de ‘Oval Office’ en allerlei (kado’s, brieven, documentaires) en ’n tijdelijke tentoonstelling met de broches van Madeline Albright. (onder de titel “Read my Pins”) Hij schijnt hier regelmatig zelf rond te lopen (heeft ’n appartement op de bovenste verdieping); vandaag natuurlijk niet…. Aangekomen in onze laatste etappeplaats (Texarkana; tja, deze stad ligt op de grens van Texas en Arkansas) willen we ’n paar blikjes bier en ’n fles wijn scoren in ’n grote supermarkt. Helaas blijkt dat we in een ‘dry county’ (die bestaan nog steeds!) zijn beland en er dus nergens ’n druppel alcohol te koop is…… Verslaafd als we zijn rijden we in de drukke vrijdagavondspits weer terug naar Arkansas!


Terug in Austin zullen we nog wat shoppen, golfen en kokkerellen; er staan ’n paar recepten uit "Jamie’s Amerika" op het programma. En natuurlijk maakt Amerika zich op voor de Oscar-night; kunnen we vanavond eindelijk ‘ns kijken naar de hele show en alles er omheen.

No comments: