Sunday, November 21

2 dagen KL

Na ‘n korte en onrustige nacht en met ’n nare nasmaak van de verkeerd afgelopen Algemene Ledenvergadering op de avond voor vertrek (voor hen die nog niet op de hoogte zijn: we zijn als bestuur van Kagerzoom afgetreden in verband met onvoldoende draagvlak voor het voorgestelde beleidsplan) hebben we tijdens een lange nachtvlucht de tijd gehad om één en ander nog eens te overdenken en wat bij te slapen. Dat laatste is helaas niet erg gelukt… Na 12 uur vliegen – hoewel het pas 6 uur ’s ochtends was – overvallen door de bekende vochtige warme deken en de geuren van Azië en in ’n totaal ander wereld..!
We logeren in het Doubletree hotel. ’n Gloednieuw hotel dat om die reden een leuke openingsaanbieding had (2 nachten voor de prijs van één) en ons bij aankomst een fijne upgrade aanbood. Bovendien kunnen we meteen bij aankomst om 9 uur ’s ochtends de kamer gebruiken en dus even een paar uurtjes slapen! Daarna wandelen we nog ietwat wankel op de beentjes een paar uur door de stad. Wanneer we ons aan het einde van de middag installeren bij het zwembad lijkt de dagelijkse onweersbui los te barsten; terwijl alle andere gasten naar binnen vluchten hebben wij daar de fut niet voor en breekt de zon na een paar minuten gelukkig weer door….
De sleutel van onze ” executive room” geeft ook toegang tot de “executive lounge”; ’n oase van rust waar we tijdens het ‘complimentary cocktailhour’ genieten van de drankjes en exclusieve hapjes en op het terras op de 34ste verdieping de schemering over de stad zien vallen en de verlichting van de Petronas torens (het icoon van de stad; de 2 identieke torens, halverwege verbonden met een ‘skybridge’) steeds mooier wordt.



De volgende ochtend is de lounge ook een prima plek voor het ontbijt; prachtig uitzicht en bovendien is het de enige plek in het hotel waar de WiFi complimentary is. ( zo kan de uitgebreide emailcorrespondentie in verband met het aftreden gelezen en beantwoord worden)
Tijdens 2 dagen KL kan je natuurlijk niet meer doen dan de sfeer proeven en de highlights langslopen. Tijdens het cocktailuur concluderen we dat het een prima stop-over stad is, maar niet meer dan dat. Morgenochtend vliegen we in 3 uur door naar Hanoi; daar zal de temperatuur in ieder geval een stuk aangenamer zijn.

1 comment:

loes said...

Ik heb genoten van de eerste foto's,
wat voor mooie komen er nog aan.
Nu maar weer lekker vliegen voor 3 uurtjes. Hopen dat het weer daar wat beter gaat worden.
Troost je in Spanje is het dinsdag en woensdag ook regen.
Tot gauw op de side.
Groetjes Loes.