Friday, April 29

tornado-watch

Voordat we André op dinsdag oppikken op het vliegveld van Baltimore wandelen we door het centrum van de stad, rondom de Inner Harbour en de overdekte markt. Rond zessen arriveren we in Atlantic City, het Las Vegas van de oostkust, maar ’n stuk minder indrukwekkend dan de gokstad in de woestijn. Hier liggen de casino’s - als de “Tropicana”, “Ceasar’s” en de “Taj Mahal”- aan de boardwalk en direkt aan het strand. Dat moet in de zomer ’n stuk prettiger zijn dan in de woestijn; de 2 dagen dat wij hier zijn verhult de mist de hoge hoteltorens en ook vanuit onze ”waterfront kamer” in Harrah’s op de 17e verdieping zien we maar zo nu en dan het water….


Zo halverwege de week kost een kamer hier bijna niets, bovendien krijg je dan allerlei extra’s als gratis parkeren, eetgeld, drinkgeld; ’t arrangement dat we hebben heet dan ook “Virtually for Free”….. André gooit geld in de ‘eenarmige bandiet’ en heeft een winst van 200% ($ 10!) Paul wint ook, maar dan op de Brigantine Links; ’n oude links course waar we om 8 uur ’s ochtends (terwijl André lekker uitslaapt…) de baan helemaal voor ons zelf hebben en dus lekker kunnen doorlopen.
De volgende dag rijden we door naar Ocean City, het Zandvoort van Washington DC; de bedoeling is dat we halverwege de ferry nemen in Cape May, we rijden echter ’n stuk om vanwege de heftige wind en de tornado warning. Voordat we aan de d-tour om de baai heen beginnen wandelen we door het oude dorp (ooit gesticht door de Nederlander Cornelius Mey) en langs de “painted ladies” , de prachtige Victoriaanse huizen die in alle kleuren van de regenboog zijn geschilderd.


Wanneer we in Ocean City in het hotel - direkt aan het strand - arriveren blijkt dat er ook hier tot 9 uur ’s avonds een tornado-watch geldt; zo erg als het gisteren in de naburige staten is geweest (284 doden) zal het hier hopelijk niet zijn. Naast het breaking news over de tornado’s en Donald Trump gaat het ook hier verder alleen over “the marriage”. We zullen er morgenochtend niet voor opstaan om 05.30 uur….. Toevalligerwijs waren we 30 jaar geleden tijdens het huwelijk van z’n ouders ook in de USA. ’t Goede nieuws is dat de dollar richting de € 1,50 gaat; dat wordt straks lekker shoppen in Texas!

1 comment:

loes said...

Hoi jongens,eindelijk hebben we telefon en internet,
Heb nu jullie verhalen kunnen lezen.
Het is weer genieten voor jullie.
Wij genieten ook,maar het weer is wat wisselvallig. Genieten van het inrichten van het huis.
Ik mail jullie nog wel wat er allemaal is gedaan.
Liefs Loes.