Tuesday, May 3

feestje....

Zoals je je kunt voorstellen is het vandaag (de dag nadat Osama Bin Laden omgebracht is) groot feest in Amerika. Tegelijkertijd wordt iedereen gewaarschuwd voor represailles en geadviseerd om “big gatherings” te vermijden. Wij rijden vandaag naar Myrtle Beach, het golf-walhalla van de USA met zo’n 150 golfbanen…! De reisgids vertelt dat dit het Mallorca van de USA is en dat de Amerikaanse studenten hier hun ‘spring break’ vieren; dat blijkt waar te zijn.(wel degelijk ’n fikse ‘gathering’) Het lijkt alsof wij de enige ouderen zijn tussen honderden studentjes en het schijnt dat het één groot bacchanaal en waanzinnige orgie is hier; we hopen dat het vannacht ’n beetje rustig blijft…. We hebben een enorm 3-kamer appartement met grote keuken, dus kunnen we eindelijk ‘ns zelf koken en de was doen. Bovendien hebben we een geweldig uitzicht over ‘the Atlantic’.

Na de tornado-watch in Ocean City is het weer volledig omgeslagen en hebben we nu stralend en heerlijk zomerweer; dat schijnt zo even te blijven! Mooi reisweer. Tijdens deze trip bezoeken of doorkruisen we 15 staten (voor de statistieken: New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Virginia, Delaware, Washington DC, North - & South Carolina, Georgia, Florida, Alabama, Louisiana, Mississippi en Texas) We bedenken ons dat het reizen wel erg veranderd is sinds 1981, toen we voor het eerst door de USA hebben gereisd (nog maar nauwelijks m’n rijbewijs en meteen met zo’n Amerikaanse slee door Los Angeles rijden. Spannend!). Nu zoveel gemak met het navigatie-systeem, mobiele telefoon, digitale fototoestel en internet; we weten precies hoe laat we ergens aankomen en boeken hotels en greenfee’s en checken reviews van hotels en restaurants via het internet, lezen de NRC en zien films op de iPad, hebben met André’s iPhone onderweg internet en luisteren om 17.00 uur in de auto live naar “Met het oog op morgen”! 'The Times They Are a-Changin'….
De afgelopen dagen veel historie en natuur; we zijn in Jamestown, de geboorteplaats van Amerika en de democratie: in 1607 hebben de Britten hier de eerste nederzetting gesticht. Archeologische opgravingen hebben ’t één en ander blootgelegd. Hier speelde zich ook de geschiedenis met Pocahontas af; het waargebeurde verhaal van het indianenmeisje dat trouwt met een Britse militair. In het nabijgelegen Williamsburg is het oude centrum volledig gerestaureerd. De in klederdracht gehesen ‘bewoners’ maken het geheel ’n tikkeltje toeristisch, maar geven toch wel ’n prima idee hoe Amerika eruit zag ten tijde van de burgeroorlog. De Amerikanen zelf zijn er dol op; het is hier razend druk!


De volgende dag rijden we door naar de Outer Banks; een reeks smalle eilanden voor de kust van North Carolina. De bewoners van deze staat teren nog steeds op het feit dat de Wright broers hier ruim 100 jaar geleden de eerste gemotoriseerde vlucht hebben uitgevoerd ( van – let wel – 3 ½ second!). Het motto van de staat luidt dan ook: “first in flight”. We staan even stil bij het kolossale monument dat ter ere van de broers op de betreffende airstrip staat op één van de eilanden van de Outer Banks. Tja, ’t is wel een uitvinding die de wereld veranderd heeft…. In Ocracoke, ’n piepklein dorpje rondom een baai hangt een typisch jaren-60 sfeertje. Je kan er eigenlijk alleen maar vissen of op het strand zitten; wij vinden er bij Jolly Roger een prachtige plek voor de avondmaal met een niet te evenaren zonsondergang…. Na een tocht van 2 ½ uur met de ferry komen we de volgende dag in Atlantic Beach aan. We golfen er op de Country Club Crystal Coast en vinden eindelijk ’n restaurant met krabben op de kaart.

1 comment:

Loes said...

Ik lees dat jullie genieten.
En wat een leuke en mooie foto's.
Wij maken alleen maar foto's van een plant beneden in de tuin en van onze angeklede kamer.
Jullie horen nog van mij. Zijn nog niet van mij af hoor.
Liefs Loes.