Tuesday, May 10

Obama is te duur....!

Met een vaartje van maximaal 70 m/h (= 110 km/u) toeren we de 1820 km over de "Interstate 10 West" naar Austin; de brede – en over het algemeen rustige – highways ten spijt kan je hier niet lekker even ‘gassen’ (vooral niet na die waarschuwing van een paar dagen geleden….) We rijden door 5 staten en met de Sirius-radio (een satelliet radio met themazenders; bijvoorbeeld één kanaal met alleen maar Elvis, Frank Sinatra en Love Songs) hebben we bij elke staat toepasselijke achtergrondmuziek: ’n stevige blueszender in Mississippi ("the birthplace of American music"), het blue-grass kanaal in Louisiana en louter country in Texas. ’n Mooie afsluiting van de 3000 mijl lange roadtrip! Wanneer we aankomen op de Hartnell Drive wijst de thermometer 100 F (minus 32 en gedeeld door 2 = 34 C)aan bovendien is het ietwat vochtig.Later zal het iets afkoelen. Leve de aircondtioners!


Tijdens de rit door de zuidelijke staten zien we tussen de enorme billboards voor casino’s, hoerenhuizen en de “judgementday” (21 mei zal de wereld vergaan, we denken dan ook maar hier te blijven voor die laatste paar daagjes….!) staan ook reclameborden voor helplijnen voor mensen met problemen naar aanleiding van de ’BP-oil-spill’ van vorig jaar; bij ons is dat al weer volledig uit het nieuws, hier leeft het nog volop. In Baton Rouge lopen we langs de Mississippi; de rivier is al flink buiten z’n oevers getreden, maar nog lang niet op het hoogste punt. Dat komt hier pas over 2 weken, terwijl iets stroomopwaarts in Vicksburg en Memphis (waar we tijdens de vorige roadtrip zijn geweest) de piramide al flink onder water staat. Hier liggen de zandzakken klaar!
Na afloop van de trip roepen we Arby’s uit als ons favoriete lunch restaurant: in dit fastfoodrestaurant geen kleffe hamburgers, maar broodjes met bijna 2 ons rosbief in plakjes. Zo proberen al die tenten zich te onderscheiden met nieuwe hapje en gezonde salades. Gaat de goede kant op!



Het zijn roerige tijden; de Schwarzeneggertjes gescheiden, Seve overleden, Jan Kees uit de kast (nu Mark nog….) en Obama op bezoek hier in Austin. Hij is hier in het kader van de geldinzameling voor zijn herverkiezings campagne. We hadden ‘m natuurlijk dolgraag gezien vandaag, maar alleen al voor het bijwonen van de (geweldige!) speech betaal je al $1000(gelukkig zend de lokale nieuwszender het bezoek én de speech volledig uit) terwijl je voor het diner zo’n $35.000 (vijfendertig duizend)moet neertellen. We besluiten om thuis een pastaatje in mekaar te flansen ! ( “Salmon – Cilantropesto Linguini” : 4 sjalotjes doorzichtig aanbakken in flinke klont boter, gesnipperde gerookte zalm (75 g pp) kort meeroeren. Afblussen met ’n forse scheut wodka of jenever en met deksel erop laten rusten. Voor de pesto 50 g koriander (blad en steel), 75 g cashewnoten, 3 tenen knoflook een ferme groene Spaanse peper en 50 g gemalen Parmezaanse kaas, royaal verse peper en zeezout en scheut olijfolie (later eventueel olie toevoegen als de pesto te droog is) in de keukenmachine fijnmalen. Linguini koken volgens de gebruiksaanwijzing, en mengen met zalmmengsel en pesto. Extra Parmezaanse kaas, koriander en verse peper over het gerecht strooien. ’n Rucola-salade maakt het mooi af. ‘Kan me nauwelijks voorstellen dat Obama en z’n gasten zo lekker gegeten hebben…! We horen later dat-ie wel met $2.000.000 naar huis is gegaan)

1 comment:

Loes said...

Hoi, Sorry maar dit recept ga ik niet maken, met zalm, niet echt.
Ik heb gisteren paella gemaakt in mijn paellapan. Het recept komt van jullie side.
Vanavond weer naar huis, geen zin.
over 3 weken weer terug. Heerlijk.
Jullie nog veel plezier.
Groetjes loes.