Monday, May 16

keep Austin weird!

Het is hier al maanden kurkdroog geweest wanneer op donderdag het noodweer losbreekt. Het begint weer met dreigende tornado-waarschuwingen en op het hoogtepunt – rond 10 uur ’s ochtends – valt in de hele hoofdstad van Texas de stroom uit…! André veronderstelt dat het door de verouderde bovenleidingen wel eens een ’n paar dagen zou kunnen duren. Godzijdank heeft-ie , omdat hij verwacht dat de dollar en de Amerikaanse economie binnenkort volledig in elkaar zullen storten, een fors noodpakket opgebouwd, zodat het ons de komende dagen aan niets zal ontbreken (behalve dan aan koelkast en airco….). Na ruim een uur floepen de lampen echter weer aan en voelt het buiten ’n stuk prettiger aan! Dan kan het grote shoppen weer gaan beginnen: we rijden naar de outlet stores in San Marcos en Georgetown, de Golfsmith en de prachtige Barton Creek Mall, waar onder andere ’s lands 5 grootste warenhuizen van de partij zijn (Macy’s, JC Penney, Sears, Nordstrom en Dillard’s ; in die laatste tikken we nu al een paar jaar prachtige Ralph Lauren overhemden op de kop voor zo’n € 20 per stuk. Kom daar maar ‘ns voor in Nederland! En waar anders krijg je een Levi’s 505 spijkerbroek voor € 22….?), het chique “the Domain” en de hippe Central Market. De iPad 2 gaat aan m’n neus voorbij; daarvoor in de plaats komt een Kindle e-Reader van Amazon; ’n mooi, licht en handzaam apparaatje waar zo’n 3500 boeken op passen.


Hoewel we nu al 5 jaar op rij bij André en Chris logeren, zijn er nog veel dingen in Austin die we niet gezien hebben. Dit keer gaan we als ware toeristen te werk. We rijden Mount Bonnel op en zien onder ons de prachtige huizen langs de Colorado River, bezoeken de Lyndon B Johnson Library (alle ex-presidenten hebben zo’n museum in hun home-town), de farmersmarket, de enorme campus van de University of Texas, Zilker Park… En op vrijdag de 13e hebben we ’n tafeltje op de patio gereserveerd bij TGIF (“Thank God It’s Friday”). Vanaf ons tafeltje hebben we prima zicht op de brug vanwaar elke avond rond zonsondergang zo’n 1.500.000 vleermuizen uitzwermen boven de stad. Een prachtig gezicht en de toeristische attraktie van Austin; de brug en de oevers staan vol met toeschouwers! Austin staat bekend als de hoofdstad van de live muziek en is een relaxte stad; het motto luidt dan ook “Keep Austin Weird” . In South Austin bezoeken we ’n weirdo die in z’n achtertuin van afval een 3 etage hoge “Cathedral of Junk”gebouwd heeft gebouwd. Leuke stad!


Op zaterdag worden er ’n paar buren uitgenodigd voor een super Amerikaanse BBQ met ribs, corn on the cob, baked beans , cole slaw en chocolate brownies als toetje. De begeleidende wijn zorgt voor een paar leuke buurt-roddels; het lijkt hier wel op Wisteria Lane van de Desperate Housewives! De dag erna kijken we naar de season-finale van die serie. Gelukkig maken de dames hier niet van die bijzondere dingen mee….. Leuk land!

2 comments:

Loes said...

Waren jullie niet bang dat de vleermuizen in jullie / jouw haar zouden vliegen Marc, ha,ha,ha.
Nog even te gaan. en dan op naar huis. Dan vol aan de bak bij de Masterscup?

Groetjes Loes.

Loes said...

Ja hoor hier is ze weer.
Ik heb nu de foto's bekeken, maar jullie hebben het wel erg gezellig zo met elkaar, en aan eten en drinken geen gebrek.
Heerlijk zoals jullie ervan genieten, blijf dat nog even doen.

Liefs Loes