Wednesday, December 17

"the beach"

We zijn geen echte strandmensen, vooral niet als je dan ook nog je zwembroek aan moet houden. Wat doe je dan in een badplaats in Thailand vraag je je misschien af? Awel, ook zonder strand hebben we ons uitstekend vermaakt; pas na 5 weken hebben we ontdekt dat het strand van Hua Hin ook leuk kan zijn. 


Tientallen strandtentjes met restaurant en een plafond van parasols met daaronder lekkere ligbedden.  Iets teveel afleiding voor de e-reader…. Veel Zweden en Nederlanders om ons heen (het lijkt wel alsof er een bus van Kras-reizen is gearriveerd!), een enorm arsenaal aan verkopers die om de haverklap aan je bed staan met kleding, souvenirs of etenswaren en ’n legertje masseuses die hun diensten aanbieden. Plotsklaps wordt de “rust” verstoord door gegil; de dames naast ons staan nu op het ligbed. Een slang schoot blijkbaar over het zand de plamboom - 2 bedden naast ons - in. Spanning en sensatie! Gebroederlijk staan we omhoog te kijken en de omstanders breken los met verhalen over slangen. Na lang turen zie ik een groen slangetje van nog geen 30 cm over de kokosnoten schuiven…. Toch wel even een fijne onderbreking!

Uiteindelijk vinden we het zo leuk dat we ook onze laatste dag op het strand willen doorbrengen. Maar helaas is dat een woensdag en de nieuwe junta in Bangkok heeft in al haar wijsheid besloten dat alle strandtenten op woensdag gesloten moeten zijn. Dat was in eerste instantie bedoeld om “grote schoonmaak” te houden, maar niemand begrijpt waarom dat nu nog steeds zo is.
Misschien maar goed ook, want het Thaise weerbericht geeft aan dat het “cool” zal zijn die dag. Daar hebben ze een schattig symbooltje voor: een mannetje met een lange broek en een dikke trui aan. En ze kleden zich inderdaad goed aan, de Thais, want in plaats van de gebruikelijke 32˚C is het dan zo’n 28 of 29 graden. Zalig!


Verder gebruiken we die dag om in te pakken (en dat is bepaald geen sinecure met al die nieuwe kleren en keukenartikelen….) en het autootje wordt aan het einde van de middag weer opgehaald na 2500 km schadevrij rijden (ook dat is een hele prestatie, de Thaise rijstijl in ogenschouw genomen) ’s Avonds komen Panjit en Cees onverwachts langs voor een afscheidsborrel en nemen een leuk afscheidscadeautje mee; onderstaande “spotprent”. Een paar dagen eerder heeft Cees foto’s van ons gemaakt, zogenaamd “voor het gastenboek”; nu weten we wel beter! (Paul kwam toen net uit het zwembad, vandaar zijn ‘nieuwe’ coupe!) We kennen elkaar nog maar nauwelijks, maar ze hebben blijkbaar al aardig door hoe de rollen verdeeld zijn aan de Vossemeerlaan! We kletsen over het leven in Thailand en concluderen dat dat zalig is…..



Over 2 uur worden we opgehaald en 3 uur later afgezet bij ons hotel in Bangkok; hoewel we de stad voor de vierde keer bezoeken hebben we een vol programma voor de komende 4 dagen. Een van de hoogtepunten zal waarschijnlijk de Chili Paste Tour (http://www.foodtoursbangkok.com/ ) worden. We wandelen morgen van 9 tot 3 uur met een gids door de stad en zullen van alles te proeven krijgen. Ik kijk er naar uit en we zullen maar niet teveel genieten van ons à la carte ontbijt in het Pullman G Hotel morgenochtend!

1 comment:

Anonymous said...

Ja wat gaat de tijd toch snel. En als we weer in het koude Nederland zijn, zullen we zeker de warme trui weer moeten aantrekken.
Wat een leuk portret van jullie, ze wisten zeker niet dat jullie nudisten zijn.
Komt er nog een klein verhaaltje voor jullie weer vertrekken.
Liefs loes.