Saturday, December 19

vlak voor Kerstmis in Bangkok...

En jawel hoor, tijdens de lange wandelingen die we afgelopen dagen in Bangkok hebben gemaakt belandden we 2 keer op tempelcomplexen waar ceremonies bezig waren in verband met de crematie van de "hoge monnik".
Honderden (misschien wel duizenden) mensen staan eindeloos in de rij - in de brandende zon - om hun laatste eer te bewijzen. Wij gluren - netjes met onze pet in de hand - even mee, maar vinden het iets te brutaal om in de rij te gaan staan bij de hapjes en drankjes...
(ook 's avonds in één van de super-de-luxe shoppingmalls - bij de presentatie van de nieuwe roze en zwarte ijsjes van Magnum - herkennen we de aanwezige supersterren niet, maar uit de batterij tv-camera's en krijsende meiden begrijpen we dat Ola flink heeft uitgepakt om de ijsjes aan de man te krijgen. Ook hier lopen we het lekkers mis.)


De vorige 2 keer logeerden we in het Pullman G in de wijk Silom. Voordeel was dat we daar van 17.00 tot 19.00 uur werden gefêteerd op heerlijke hapjes en free flow of drinks (excecutive room!). Nadeel was dat we 's avonds dus nergens meer kwamen en niets meer hoefden te eten... Nu logeren we (gratis, vanwege de punten) in de Holiday Inn Express in Siam - tussen de schitterende shopping malls en vlak bij de skytrain en snelle ferry over de khlongs - en hebben dus alle tijd om 's avonds op stap te gaan. 

Zo wandelen we naar "Thip Samaï", the place to be voor Pad Thai: het meest Thaise (noedel) gerecht dat je kan bedenken in het beste Pad Thai restauarant dat er bestaat... Er staan maar 4 verschillende versies op de kaart en daarnaast alleen de befaamde vers geperste sinaasappelsap. Hoewel er konstant een flinke rij (veel toeristen door de "Lonely Planet", maar nog meer locals) voor het restaurant staat, sta je - voldaan - ook weer snel buiten! Wij gaan voor de ingepakte pad thai (in een flinterdunne omelette) en krijgen - omdat ik een paar woorden Thais spreek (?) - een sticker als souvenir (en bij het verlaten van de tent een vonk van het houtvuur in m'n oog).


En zo maken we de volgende dag één van de andere hoogtepunten van de stad mee; rond borreltijd een biertje drinken aan de rivier met uitzicht op de Wat Arun (die overigens volop in de steigers staat; dat hebben wij weer...) en de ondergaande zon. Om vervolgens in de avondspits met de overvolle ferry over de rivier en de skytrain - onder Japanse omstandigheden (als sardientjes in een blikje) - in een uur terug naar Siam te reizen. 
Maar ja, alles beter dan taxi of tuk tuk; het verkeer staat eigenlijk de hele dag vast. En dan te bedenken dat we de eerste keer (2013) toen we zelf van het vliegveld naar Hua Hin reden door ons navigatiesysteem dwars door Bangkok werden geleid...Nu 55555, toen bepaald geen genoegen!


3 dagen Bangkok is weer genoeg... Het is er razend druk (vooral zo het weekend voor de feestdagen, me dunkt), het is er dag en nacht een enorm kabaal (zelfs op de 21ste verdieping van het hotel horen we de stad...) en het stinkt er soms verschrikkelijk (we denken dat de kanalen niet alleen gebruikt worden voor het transport...) 
Maar de sfeer is geweldig en het ruikt er ook op bijna elke straathoek naar heerlijk eten. Ook hier weer heerlijk gesmikkeld en één keer toegegeven aan Paul's pizza-wens. Maar dan wel met 'n Bangkok-twist: in de vorm van een ijsco!


 Later vandaag 12 uur zitten en uitrusten in de 777 van de KLM en volgend jaar waarschijnlijk weer deze kant uit... Het blijft naar meer smaken!!
(vandaag - 'n dagje te vroeg in verband met 't vertrek - ook alvast de "monday morning smile")


1 comment:

Loes said...

Wat een lieve smile, deze morgen van de monnik.
En wat een leuke dingen hebben jullie weer mee gemaakt.
Jammer van het vonkje in je oog, maar dat viel wel mee denk ik, zo aan de
foto te zien.
Weer lekker gegeten, en genoten.
Waarom geen huisje kopen in Bangkok, als jullie volgend jaar weer gaan, het voelt een beetje
als thuis komen?
Goede reis gehad?
We zien elkaar kerstavond, kom zo tussen 17.30 en 18.00 uur.
Liefs Loes.