Sunday, December 6

monday morning smile of the week (5)


Onze vissende buurman op Koh Lanta heeft de hele middag aan z'n boot zitten sleutelen en zoekt verkoeling. Hij is overigens ook de imam van het dorp en hij mag dan vrolijk glimlachen; hij is dus klaarblijkelijk wel de onverlaat die ons elke ochtend om 5 uur wakker maakt met z'n gezang... Dat schalt via een enorme luidspeaker vanaf de moskee door het hele dorp! (zo klinkt trouwens op maandagochtend vanaf de vuurtoren om 8 uur ook het volkslied over de hele baai) 
Ik ben trouwens bang dat-ie wel een beetje zal lispelen tijdens z'n diensten... (hij is overigens pas 58; dat geloof je toch niet...?!)

En dan nog even dit: op het strand van Relax Bay kan je - zoals uit onderstaande foto blijkt - speciale Thai Smile Massage krijgen. Dat is misschien wel nodig ook, want uit een artikel op internet heb ik begrepen dat er de laatste tijd minder gelachen wordt in Thailand. De poging van het leger om alle Thai weer blij te maken is blijkbaar nog niet helemaal succesvol. En ik heb geen idee of deze massage 'n "happy ending" heeft...

(http://www.hieristhailand.nl/minder-gelachen-in-thailand/)




1 comment:

Loes said...

Het onderwerp glimlach vind ik heel erg leuk.
Elke keer weer een andere glimlach, met of zonder tanden.

En ja nog maar even te gaan, Dan verdwijnt de glimlach ook als je er
aan denkt, dat je nog andere halve week hebt te gaan.
Dan zitten we weer in een koud kikkerlandje.
Hoe wel, misschien geeft dat ook een kleine glimlach op het gezicht, weer thuis te zijn.

Liefs Loes.