Wednesday, December 16

laatste weekje Hua Hin

Terwijl we bij zonsondergang een tempel bezoeken maken we kennis met nog zo'n bijzonder cultuurverschijnsel in Thailand: Thai Boxing (oftewel Muay Thai). Bij de tempel is een 'gym' waar jong en oud onderwezen en getraind wordt. Als we het goed begrijpen mag - net als bij de hanengevechten - (bijna) alles (?) Hoewel de zon bijna verdwenen is zijn die paar ventilatoren aan het plafond blijkbaar niet voldoende en transpireren de boys zich een ongeluk. Ze gaan desondanks flink tekeer en zelfs tijdens de training gaat het hard tegen hard; we deinzen dan ook terug wanneer we bijna tegen de touwen staan te kijken naar de atletische lijven van de heren.... Schuchter vraag ik of ik foto's mag maken; dat vinden ze schitterend. (wel 'n tikkeltje lastig in de donkere gym)

boem!
Even later ontmoeten  we de monnik, die - met z'n flesje Fanta - mooi staat te wezen in het oranje licht van de ondergaande zon. Ton-sur-ton zullen we maar zeggen! (zie fotoalbum)

De volgende dag geven we - op Imperial Lakeview - zelf ook onderwijs... Eén van de caddies loopt haar tweede ronde ever en heeft duidelijk nog geen verstand van zaken. Aan haar beugelbekkie te zien is ze nauwelijks 13 of 14 jaar oud en dat is blijkbaar oud genoeg om te worden  ingewijd in het mooie vak van caddie. Gelukkig staat de andere caddie haar mannetje; ze werkt voor 2 en stuurt ons allebei de goede kant op! De kleine gaat - wellicht om het goed te maken - rond met een zak "worstenbroodjes" en na 16 holes raapt ze al haar moed bij elkaar en zegt "not enough pauwe" wanneer de putt net iets te kort blijkt te zijn. Dat is één van de geijkte opmerkingen van de caddies. (net zoals bijvoorbeeld "medium putt" of "putt vellie dow" bij een sterk aflopende putt)
We komen in het clubhuis toevallig - voor het derde jaar op rij - ook weer de 'louche Nederlandse ontwikkelaar' tegen, waar we ooit mee gespeeld hebben. Het is een klein wereldje hier in Hua Hin!


Bij onze favoriete strandtent kan je heerlijk lunchen; eerst even plat op een ligbed en dan aan tafel onder de zee van parasols. Als we er dinsdag voor de laatste keer met de voetjes in het zand  eten staan er opeens kaartjes op de tafels met de aankondiging (in het Nederlands!) dat ze sinds kort ook bitterballen, kroketten en frikadellen (met patat) serveren. Blijkbaar een paar vaste gasten die er om gevraagd hebben; wij vinden het zo eerlijk gezegd een stuk minder leuk.....

(ander goed nieuws voor de Nederlandse gemeenschap hier is dat de (Thaise) weduwe van Pim blijkbaar heeft geleerd haring te fileren want die zijn vanaf nu weer verkrijgbaar! Wij wachten wel even tot we weer thuis zijn...)


Het monument met de 7 oud-koningen, waar ik een paar weken geleden over schreef, heeft ondertussen voor een groot corruptieschandaal gezorgd. Het schijnt dat je erg voorzichtig moet zijn met wat je er over zegt, dus ik houd me maar op de vlakte. (laatst weer iemand opgepakt omdat-ie er via Facebook iets negatiefs over had gezegd...) Van de week zijn 2 leden van de democratische partij, die met de trein onderweg waren naar het park in Hua Hin, door het leger naar huis gestuurd. Het monument - nog geen 3 maanden geleden onthuld door de kroonprins - was die dag toevallig gesloten in verband met "renovatie"..... Tja.

Het bloemenslingertje aan de achteruitkijkspiegel durfden we niet weg te gooien (zijn niet goed op de hoogte van de mores; het schijnt dat je ze ergens in een bos aan een boom moet hangen; hij hangt nu hier  in de tuin) Hij stinkt trouwens toch niet meer en is bijna gemummificeerd. Het blijkt overigens dat de verkopers nogal kwistig formaldehyde gebruiken om de bloemen langer goed te houden. Da's een kankerverwekkende stofje, maar aan de andere kant, we hebben in ieder geval geen dodelijk ongeluk gehad... De auto, we noemden 'm liefkozend "tuk-tuk" (want erg veel groter is-t-ie niet), is inmiddels weer zonder (extra) krassen en deuken opgehaald. Al met al toch zo'n 3500 km mee gereden. (de benzineprijs is nog geen €0,70 per liter; we hebben in ruim 6 weken nog geen €140 aan benzine in de tank gegooid! Da's leuk toeren hier!)


Morgen met de taxi naar Bangkok. Maar goed dat we dat niet voor vandaag gepland hadden, want vanaf vanochtend vroeg is half Bangkok afgezet voor een begrafenis- en crematieplechtigheid (?) van de "Supreme Patriarch" van de boeddhistische monniken (ik neem aan 'de paus' van de boeddhisten) Hij is al in het jaar 2556 overleden - dat is 2 jaar geleden - en was toen 100 jaar. De komende 3 dagen zijn de kroonprins en zijn zus nog flink in de weer met allerlei ceremoniële activiteiten; de betreffende Wat is op steenworp afstand van ons hotel, dus misschien krijgen we er nog iets van mee.

1 comment:

Loes said...

Wat zullen jullie genoten hebben van al die met zweet glimmende mannen lijven.

Waarom geen harinkje gehapt, zijn ze niet lekker. In Nederland zijn het ook geen nieuwe meer.
Wij houden er ook niet van om in een buitenlands restaurantje bitterballen en kroketten te eten,
wij doen dat alleen thuis, lekkerrrrr
Wij lunchen graag aan het strand, in een gezellige strandtent, heerlijk in de zon, nu nog steeds zo rond de 25 graden in
de zon, en het is nu ook winter in Spanje, dit is niet normaal voor de tijd van het jaar.

Jammer dat ik geen foto kan zien van de caddie, ik heb geen Facebook. 555
Ik kijk uit naar het verhaal uit Bangkok.
Dat zal wel het laatste zijn, dan op naar Nederland, niet echt koud maar wel somber en nat.
Even wennen.

Lieve groet Loes.