Friday, June 3

"alles ziet er anders uit als de zon schijnt..."

Tja, niets zo veranderlijk als het weer…. Zitten we dinsdag tijdens de borrel te puffen voor onze cabin, op woensdag komt de thermometer niet boven de 7°C! In combinatie met de straffe gure wind zorgt dat qua weer voor ’n onplezierige grijze dag. Maar ’t hoort wel bij het ruige landschap en de Schotse enclave waar we die avond bivakkeren.  En laten we wel zijn; we zijn hier niet op zoek naar strandweer (maar hebben wel stiekem ’n korte broek ingepakt…)

Bay Saint Lawrence is ’n klein vissersdorpje aan het noordoostelijkste puntje van het eiland en bestaat uit een handjevol huizen, ’n paar kerkjes en een Co-op winkel. Het toeristenseizoen is duidelijk nog niet begonnen; de take-aways zijn nog niet open en de vissers die ’s zomers met hun bootjes vol toeristen uitvaren om walvissen te spotten zijn nu (met diezelfde bootjes) buitengaats om kreeften te vangen. Één van hen trof die dag tijdens het vissen een groep orka’s (heel zeldzaam daar!) aan en had spijt als haren op z’n hoofd dat-ie geen toeristen had meegenomen, zo vertelde de eigenaar van Burton’s Sunset Oasis, waar we die nacht logeren. 

't witte streepje is Burton's Sunset Oasis....
De oude (en bijna blinde) baas van het 5 kamers tellende motel heeft trouwens op de klif (z’n eigen klif, zo vertelt-ie trots; hij heeft ook een paar honderd meter kustlijn….) 4 stoeltjes neergezet van waaruit je de walvissen zou moeten kunnen zien springen. Wij niet helaas….
De spraakzame oude man heeft niets te klagen en heeft al sinds half april al z’n kamers verhuurd. ’t Is dan ook een A-locatie met als bonus de schitterende ‘sunsets’. Wanneer ik ‘m ’s middags vraag hoe het met de sunset van die avond is gesteld kan de grapjas me alleen garanderen dat de zon onder zal gaan… Gelukkig breekt de lucht aan het einde van de dag  en kunnen we alsnog genieten van het spektakel!


Donderdag is het weer ’n stralende dag; het is toch ’n stuk prettiger om onder die omstandigheden te wandelen. Onder het aloude motto: “alles ziet er anders uit als de zon schijnt”! Het wildste ‘wild’ dat we tot nu toe tijdens allerlei ‘hikes’ (in 2 National Parks) hebben gezien zijn ’n paar eekhoorns, maar de verse hoefafdrukken in de modder en keutels doen denken dat de elanden in ieder geval in de buurt zijn….
Niet alleen het weer is veranderlijk; ook onze verblijfplaatsen zijn erg verschillend. Zo logeren we donderdag in ’n erge ‘basic’ cabin op een camping bij Baddeck; meer dan ’n bed, toilet, douche en ’n magnetron is ’t niet. En….’n geweldige barbecue op de veranda! Gelukkig verkopen ze bij de plaatselijke Co-op ‘n mooie sirloin steak  en samen met ’n bak aardappelsalade en coleslaw toch ’n heerlijke maaltijd. (we hadden gelukkig 2 kampeerbordjes + bestek in de koffer gestopt…)
Voor het weekend hebben we via Airbnb een karaktervol ‘town house’ in het centrum van Halifax gehuurd. (www.airbnb.nl/rooms/970836 ) Voor 9 tientjes per nacht heb je dan 2 verdiepingen prachtig huis inclusief goed geoutilleerde keuken. Not bad, eh?





1 comment:

Loes said...

Hadden jullie je regenbak niet mee genomen?
Ach een dagje slecht weer is nog te doen, hier is het nu ook mooi.
Alleen in Limburg en Brabant, is het vreselijk weer.
Het huis lijkt wel het huis van Pippi Langkous, ook zo'n leuk huis.
Alleen mis ik witje het paard en het aapje meneer Nelson.
Ben benieuwd wat jullie volgend huis zal zijn.
Nog 3 nachtjes slapen en we zitten lekker in het warme Spanje voor twee weken.
Lieve mensen zo als ik altijd zeg blijf genieten.

Liefs Loes.