Saturday, December 7

geslaagd!

We staan te boek als reislustige types. Dat we nu  5 weken op dezelfde plaats zijn gebleven was dan ook een experiment en we kunnen stellen dat het experiment geslaagd is! En ook zeker voor herhaling vatbaar; wat ’n heerlijkheid hier… We hebben heel wat meegemaakt; van tyfoon tot politieke onrust, Loy Krathong feest tot verjaardag van de koning, leuke ontmoetingen, mooie golfervaringen en heerlijke maaltijden..... Er leek in het begin geen einde aan te kunnen komen, maar nu pakken we alles weer in en rijden morgen terug naar Bangkok. Nog één keertje lunchen in Hua Hin, met de voetjes in de branding!



Het 2-daagse golftoernooi op Black Mountain is een mooie afsluiting van de 5 weken in Hua Hin. Qua score niet geweldig, maar we hebben genoten van de schitterende baan en de heerlijk maaltijden. De baan en alles wat er omheen ligt  is een paar jaar geleden door een Zweedse miljardair gebouwd; alles tiptop en stijlvol. Met de Zweedse chef (gerookte zalm en biefstuk met pepersaus...), de sauna in de lockerroom (ook weer ‘ns lekker na 5 weken onthouding…) en de vele deelnemende Zweden waan je je eigenlijk niet meer in Thailand… We spelen beide keren met Nederlandse echtparen (nu ja, Tum was Thaise; wel bijzonder een farang die samen met z’n vriendin golft!) , dus horen we veel verhalen  over het leven hier in Hua Hin. 

Han heeft een paar jaar geleden op z’n mountainbike een stuk land ontdekt, waar hij de nummer 2 baan van Thailand “Banyan” heeft aangelegd, Cornelius is z’n fortuin – verdiend met een taxibedrijf en café op het Leidse Plein – samen met Tum aan het opmaken…. ’t Kan allemaal slechter!
De duikboten gaan er met de prijzen vandoor en zelfs bij de “lucky draw” vallen we niet in de prijzen. Toch 2 geweldige dagen achter de rug.


De verjaardag van de koning gaat bijna helemaal aan ons voorbij; we zien op TV alleen een klein stukje van de gebeurtenissen op de plek waar we een dag eerder rondwandelden. Tijdens de verjaardag dus geen rellen in Bangkok en ook nu is het er nog rustig. Morgen – 9 december (internationale anti-corruptie dag), de dag dat wij er arriveren – is echter D-day voor de demonstranten die tegen het corrupte bestuur van de familie Thaksin strijden. Naar verluid komen er miljoenen demonstranten naar Bangkok; maar hopen dat we zonder problemen vanaf het vliegveld (waar we de auto weer in gaan leveren) naar het hotel (http://www.pullmanbangkokhotelg.com/ )  midden in de stad kunnen komen…..


Vervolg op ‘beestenbende’….. Dit wonderlijke en wanstaltige beestje (2 cm groot, kop rechts) bivakkeert nu al een paar dagen op onze veranda; geen idee wat het is. Iemand anders wel ?! (’n oproep via Facebook heeft nog niets opgeleverd….)



(hierboven staat 'n filmpje met het wandelende beestje dat op iPads (en andere tablets?) niet zichtbaar is) 

1 comment:

Loes said...

Lieve jongens, ik,heb genoten van al jullie verhalen en
prachtige foto's.
Ik hoop uit Bangkok ook nog wat moois te lezen en te bekijken.
Goede reis naar Bangkok en kijk goed uit.
En ja hoor daar was Marc ook op de foto.
Ik kijk uit naar het laatste verhaal en de mooie foto's

Liefs Loes