Zo tegen het einde van de 5 weken hier moeten we de koelkast "leeg-eten". 'n Mooie gelegenheid om Tom Kha Kai te maken! Zoals je zult zien 'n fluitje van een cent; alleen even naar de toko voor de ingredienten en mik de boel maar bij elkaar.... (die 2 hele kleine rode pepertjes (bird's eye chillies) op de knoflook in de kom komen uit de tuin van onze overbuurvrouw; pas op, ze zijn heeeeel heet!)
Tom kha kai
(Thaise kokossoep
met kip / voor 2 personen)
Ingrediënten
- 2 dl
kokosmelk (blik)
- 400 cl kippenbouillon
- 1 sjalot
(gesnipperd)
- 3 cm verse
gember in plakjes
- 1 teen
knoflook (fijngehakt)
- 2 stengels
citroengras (gekneusd en in korte stukken)
- 2 rode of
groene rawits (pepertjes) fijngesneden
- 2
limoenblaadjes in tweeën gescheurd
- 1 limoen
(het sap)
- 200 gr
kipfilet in dunne plakken
- een paar
champignons in plakjes
- 1 el nam
pla (vissaus)
- beetje
versgehakte koriander/Thaise basilicum
- zout
Bereiden
Breng
de kippenbouillon aan de kook met de sjalot, knoflook, gember, citroengras, rawits
en limoenblaadjes en laat op zacht vuur 15 minuten trekken. Voeg dan de
kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Breng op smaak met zout en doe de kip
en de champignons erbij. Dertig seconden later is de kip gaar. Voeg het
citroensap en de nam pla toe, bestrooi met koriander/ Thaise basilicum en serveer. De niet
eetbare dingen (citroengras, gember en limoenblaadjes)vis je aan tafel uit de soep of uit je mond.
1 comment:
Hallo,hallo,
Geen soep voor gerecht voor mij, ik lust geen kokos.
Zo komen we steeds meer te weten wat ik wel of niet lust.
Maar wat een mooie serveer schalen, leuk als je die op tafel zet. Je doe gewoon je vuile was in de schalen kunnen niet indeuken. En thuis even afwassen en je kan ze weer gebruiken.
Ik ga weer naar de foto's, ik zit er van te genieten.
Liefs Loes.
Post a Comment