Wednesday, December 4

long live the king...!

Er is er een jarig, hoera, hoera!
♪  Dat kun je wel zien dat is  hij…..♪♫ :


Je komt er warempel niet onderuit; werkelijk overal staat of hangt ’n portret van de koning. En overal vlaggen (rood-wit-blauwe, gele, roze) en gele en witte bloemen; al een paar dagen zijn ze bezig met het decoreren van de stad. Wanneer we op woensdag - één dag voordat het feest losbreekt - poolshoogte gaan nemen bij het paleis blijkt dat er al massa’s mensen een plekje hebben gereserveerd op de stoep tegenover het paleis, omdat de koning over meer dan 24 uur (!) een soort defilé gaat afnemen. Je moet er maar zin in hebben om 24 uur wacht te houden onder deze omstandigheden….. (’t lijkt op het reserveren van plekken voor de vrijmarkt; daar doen ze hier niet aan. Want eigenlijk is het hier iedere dag vrijmarkt; op elk beschikbaar plekje staat wel iemand iets te verkopen, voornamelijk etenswaren, maar ook zooi)
Iedereen is in de feeststemming en zoals we verwacht hadden zijn de demonstraties in Bangkok vrij plotseling (tijdelijk?) voorbij. Er zijn hier op straat verschillende tentjes waar ze gele poloshirts (geel is de favoriete kleur van de koning) met het wapen van de koning  verkopen; bijna iedereen heeft wel iets geels aan. Omstanders vinden het fantastisch wanneer wij er ook allebei één kopen (voor €4 per stuk!). We zullen ze echter niet dragen tijdens de festiviteiten, maar het is onze “team-outfit” voor de Four Ball, Better Ball van morgen en overmorgen…!


Over golf gesproken…. We hebben ondertussen bijna alle banen in de omgeving gespeeld; we hebben alleen de mooiste voor ’t laatst bewaard en dat is Black Mountain (de mooiste baan van heel Thailand…)  En we hebben één baan (Milford), die we 13 jaar geleden het leukst vonden  (en er zelfs 2 keer speelden) overgeslagen omdat die er inmiddels totaal verwaarloosd bijligt. We zijn wel even wezen kijken; wat ’n misère die ongemaaide fairways, het totaal vervallen clubhuis en de niet onderhouden toegangsweg en parking….. Overigens niet alleen daar zijn bij de tyfoon van 4 weken geleden ontzettend veel bomen omgewaaid. Op alle banen zijn er honderden als luciferhoutjes afgebroken of volledig ontworteld; daar zijn ze nog wel even zoet mee! Toch wordt er nog steeds gespeeld op Milford (want goedkoop), maar de golfkantoortjes verkopen geen greenfees meer voor de baan en wij zijn dan ook niet meer terug geweest... Alle andere banen zijn zeer de moeite waard om te spelen; op de meesten zijn de bouwprojecten niet doorgegaan, zodat je geen huizen tussen de holes ziet staan, zoals dat helaas vaak elders het geval is. De caddies bevallen de ene keer beter dan de andere, op de Royal Hua Hin had ik een oudere dame die tot vervelends toe m'n swing wel eens even zou verbeteren. Ik geef toe, ik speelde weer 'ns als een dweil, maar op advies zat ik na 'n poosje echt niet meer te wachten...

Vol verwachting klopt ons hart (♪♫) voor de 2 wedstrijden van morgen en overmorgen; het wordt een echt feestje. Voorafgaand aan het spelen staat er beide dagen een uitgebreid buffet klaar en de laatste dag na afloop een prizegiving dinner! De aangekondigde enorme prijzen blijken bij nader inzien geen geldprijzen te zijn maar reisjes naar prachtige golfbestemmingen in China, Singapore en Thailand, dinertjes in Hua Hin en tijdens de “lucky draw” worden er scooters, clubs en nog meer hotelovernachtingen weggegeven. Dus wellicht komen we met ’n scooter in onze bagage terug naar huis….En wij vinden ’t al een kadootje dat we er 2x kunnen spelen! Alleen al het clublogo vind ik schitterend; het gebergte vormt heel subtiel de letters “B M”.


En dan hebben we het nog maar niet over de baan, het veel belovende restaurant en het helikopter-platform (maar ja, voor ons is het nog geen 10 minuten rijden…. en dat is maar goed ook want het verkeer in Hua Hin zal morgen door het verjaardagsfeestje volledig plat liggen!) Wij zijn voor de eerste dag ingedeeld met ’n Nederlands stel, allebei investeerders/projectontwikkelaars. Zij zijn de grondleggers van Banyan, die andere schitterende golfbaan (nummer 2 in Thailand) met resort en huisjes. Lijkt ons leuk golf-gezelschap!



Tijdens ons tripje naar Petchaburi op dinsdag stuitten we in één van de Wat's op 'n stelletje wel zeer ongastvrije monniken.... En wij maar denken dat de Thai altijd met 'n glimlach op hun gezicht vriendelijk en gastvrij zijn! Deze laten hun tanden zien; we hebben dan ook maar niet "gerespassed"....

(foto's kan je vergroten door ze aan te klikken)

2 comments:

Loes said...

Gefeliciteerd met de koning.
Wat voor kado geven jullie hem.
Leuke shirts dat geel, zeker leuk als team shirts.
Heel veel golf plezier, en doe je best, je weet maar nooit,
Misschien nog een keertje terug, en logeren in een mooi hotel.
Heel veel plezier, geniet ervan.
Liefs loes

Loes said...

Jongens wat een prachtige foto's.
Ik treed in herhaling, een schitterende kleuren pracht.

Loes