Tuesday, December 17

klatergoud....

Nadat we ’n paar uur door Dubai getoerd hebben vullen we de tank voor € 0,37 per liter. Waarom betalen wij in Nederland in Jezus’ naam bijna € 1,50 meer ?! Ik begrijp wel dat het hier uit de aardkorst spuit, maar dan nog….  In het Engelstalige Dubai News zien we iets over een waarschuwing voor slecht zicht op de wegen, en dat terwijl weeroline.nl alleen maar goede weersberichten geeft. Later – op weg terug naar Abu Dhabi –  merken we dat de fikse wind in de woestijn voor ’n zandstorm zorgt, die zo nu en dan het zicht ietwat beperkt.

m'n eigen ster bij het clubhuis....

Terwijl we Abu Dhabi binnenrijden zien we al snel dat de stad er vriendelijker uitziet dan Dubai; veel meer groen, veel meer echte stad, maar net als in Dubai zijn de afstanden enorm dus we zijn blij dat we ons autootje hebben om alle iconen binnen 3 dagen te kunnen zien. Bovendien hebben we op internet gezien dat de Abu Dhabi Golf Club – die met het clubhuis in de vorm van een enorme valk – een mooie 9-holes aanbieding heeft. Daar waar je € 170 voor 18 holes op de championship course betaalt, betalen wij € 25 voor 9 holes op de 3e lus inclusief buggy. Niet zo mooi als die andere lussen, maar toch proeven we de sfeer van de Abu Dhabi HSBC Golf Championship van half januari, waarbij alle sterren present zullen zijn. Ze zijn al druk bezig met het opbouwen van de tribunes en tenten….
In de stad wordt ook volop gebouwd en de architecten hebben hun fantasie de vrije loop gelaten. Wat de Eiffeltoren is voor Parijs en de Big Ben voor Londen moet de Capital Gate worden voor Abu Dhabi. Het gebouw staat veel schever dan de toren van Pisa en is zelfs het scheefste gebouw ter wereld (18° uit het lood). 


En wat te denken van het enige ronde gebouw ter wereld en de wonderlijk gevormde Emirates Towers… (zie fotoalbum) Schitterend! We tuffen met de Micra langs al deze gebouwen en passeren daarbij ook de gloednieuwe IKEA (we gaan even naar binnen, want ik moet ontzettend nodig plassen….) Vanzelfsprekend is alles identiek aan de winkels in Nederland met maar één groot verschil: er zijn praktisch geen klanten! Abu Dhabi moet duidelijk nog even wennen aan  het Zweedse woonwarenhuis (te goedkoop?). De gehaktballetjes en zalm laten we voor wat het is en eten later in ’n cafetaria een ‘camel hamburger’.

van rechts naar links staat hier IKEA!

In een informatiecentrum zien we de futuristische plannen voor het Saadiyat Island;  het lijkt erop dat de door de crisis uitgestelde bouw van de dependances van het Guggenheim Museum en het Louvre over ’n paar jaar eindelijk hun deuren gaan openen. ’t Ziet er allemaal zeer spectaculair uit! Hoewel we niet erg te spreken zijn over de inwoners (en hun wonderlijke ideeën) van dit land en misschien zelfs wel ’n beetje blij zijn dat we morgen naar huis vliegen, zijn deze musea in combinatie met de World Expo in Dubai in 2020 wellicht ’n reden om toch nog eens terug te gaan.


’t Toppunt van “over de top” is het Emirates Palace Hotel. Het kolossale hotel is de enige plek ter wereld waar je goud kunt “pinnen” uit een goudautomaat. Hier bestrooien ze de cappuccino niet met cacao, maar met 24 karaats goud vlokken  (echt waar!) en op de gebakjes geen hazelnoot maar een stukje bladgoud. Gelukkig hebben we goed ontbeten en nog geen behoefte aan zoetigheid…..



1 comment:

Loes said...

Wat een giga land is dat, is het echt zo mooi.
Het is ook allemaal wel erg hoog ook hè, niets voor mij
ik met mijn hoogtevrees.
Hebben jullie nog goud bewaard.

Goede reis, en we spreken elkaar weer.
Tot kerstavond.

Liefs Loes.