Tuesday, January 1

autopech


2 dagen nadat we bij Alamo op het vliegveld de Chevrolet Cruise hebben opgehaald gaat Holiday Cars – één van de grootste autoverhuurders – failliet….. Duizenden vakantiegangers krijgen hun huurauto niet mee zonder opnieuw te betalen. We zijn nog ’n beetje benieuwd wat er gaat gebeuren wanneer we de auto weer gaan inleveren.  De auto die we hebben geboekt voor de tweede periode hier in Texas (na onze rondreis door Costa Rica) moeten we in ieder geval opnieuw dokken; gelukkig gaat dat maar over 3 dagen, maar toch ruim €100 ‘down the drain’….. ’n Vervelend gevalletje “autopech”!


De dagen tussen kerst en nieuwjaar doen we lekker rustig aan. ’s Ochtends uitgebreid ontbijten met “Good Morning America”op de buis, hier en daar wat shoppen en golfen (Shadowglenn en Forest Creek) Op Forest Creek hebben we ‘n ‘frost delay’ vanwege de nachtvorst; wanneer de baan ’n half uur later opengaat vriest het volgens ons nog steeds en omdat we onze winter-golfkleding niet hebben meegenomen (wie rekent daar nou op in Texas…) wordt het niet het leukste rondje van het afgelopen jaar. De Mexicaan en de tandarts uit Colombia, met wie we samen spelen, hebben ’t helemaal zwaar!

Terwijl in Sydney 2013 al begonnen is hebben wij nog ’n hele dag voor de boeg. De laatste dag van het jaar staat in het teken van de geschiedenis en politiek van Texas; we bezoeken het Bullock Texas State History Museum en het Capitool. Het verwondert ons dat je hier zomaar door de kamers van Afgevaardigden en Senaat kunt lopen; wel leuk.


Het is ’n grijze en regenachtige dag, maar de 0,5 inch is niet voldoende om de al jaren durende droogte te verlichten. En dan te bedenken dat we over een paar dagen in een gedeelte van Costa Rica zullen zijn waar per jaar 6000 mm (jazeker; 6 meter!) valt…..

Oudjaars avond ‘vieren’  we met James Bond’s “Skyfall”, het traditionele aftellen op Times Square in New York en - door het wonder der techniek - de oudejaarsconference van Erik van Muiswinkel cs. Om 12 uur maar weinig vuurwerk; in verband met de droogte is het verboden in de stad.


Nu op naar Costa Rica; rijden 1 januari naar Houston en vliegen de 2e ’s ochtends vroeg door naar San José. Eindelijk naar de tropische temperaturen!

2 comments:

Loes said...

Happy New Year.

Jammer dat het weer niet mee zit, maar dat gaan jullie nu opzoeken. Wat vervelend van hollyday cars.
Wij boekten daar in het begin ook, maar nu alweer 2 jaar rechtstreeks met Spanje. Dus wij hebben er geen hinder van. En ja met € 100,00 kan je best nog wel wat doen.
Ga toch maar lekker genieten.

Liefs Loes.

Leonoor said...

Oh mijn god, dit is ook erg zeg. Gewoon failliet gaan kan ook gewoon nog... Een andere vorm van pech hebben met auto's.