Wednesday, November 16

tussen Bueng Kan en Chiang Khan....

Voordat we in Chiang Khan belanden logeren we een paar dagen in Nong Khai. Na alle rustige dorpjes van de afgelopen tijd opeens 'n volstrekt andere wereld! De "Friendship Bridge" zorgt er niet alleen voor dat half Vientiane - de hoofdstad van Laos -  hier in de Tesco Lotus komt shoppen. (we stonden op 'n zaterdagmiddag met een fles wodka en 2 limoenen in de rij tussen volgeladen karren met van alles en nog wat.....) Maar ook veel westerlingen, die hier via de brug doorreizen naar Laos. En waarschijnlijk door al die reizigers gelukkig ook plotseling wasserettes... In het prachtige - gloednieuwe - Amanta Hotel rekenen ze 40 Baht voor één shirt, de aardige buurvrouw doet onze bomvolle waszak voor 50 Baht...

voedzaam ontbijtje...

Na 'n voedzaam ontbijtje golfen we op de mooie Victory Park golfbaan. Paul inmiddels ook zonder z'n ijzer 5; het is niet helemaal duidelijk of die door een caddie geconfisqueerd is of dat-ie gewoon nog thuis in de garage staat...
Onderweg en rondom de stad bezoeken we een bizarre boeddhistische beeldentuin, fietsen wat door de stad en vallen met onze neus in de boter wanneer we op de zaterdagse "night-market" belanden! Wandelen in de bloedhitte tussen de balancerende rotsen en de "Stonehenge van Thailand" in het Phu Phrabat Historical Park en lopen voorzichtig over de glazen vloer van de 'skywalk' die door 'n stel moderne monniken hoog aan een berg is geplakt. Zo kunnen we weer 'n wat van ons lijstje afvinken!


In Chiang Khan is één van de (letterlijk) hoogtepunten een bezoek aan de Phu (= berg) Tok tijdens zonsopkomst. Die zon en de mist in het dal zorgt voor schitterende beelden, maar door de korte nachtrust laten we de zonsopkomst aan ons voorbij gaan en komen rond 9 uur aan de top. Ook dan is het uitzicht adembenemend! (in het busje dat ons weer naar benden brengt zitten we naast een golfende Thaise familie die bijna foutloos de naam van Joost Luiten weet te produceren; die jongen gaat het nog 'ns ver schoppen! Wij hebben meer moeite met de lastige Thaise namen.....)

Tijdens een lunch onderweg vragen we om een Engels-talige menukaart, maar we begrijpen dat die -zoals te doen gebruikelijk - niet voorradig is. De kok is wel met haar tijd meegegaan want ze tovert subiet een menukaart op haar smartphone te voorschijn! Zo komen we er prima uit... 'n Slimme meid is op haar toekomst voorbereid!


Rondrijden in Thailand is ook qua benzineprijs een waar genoegen; voor nog geen €0,70 per liter gooien ze hier je tank "temp". En dat doen we dan bij voorkeur bij PTT, wat daar is (bijna) standaard een 7-Eleven winkel en - nog fijner - een Cafe Amazon. De Thaise 'Starbucks' maakt heerlijke koffie, vooral de ijskoffie is niet te versmaden!



(de kenners hadden ons beloofd dat wanneer Trump verkozen zou worden de US Dollar - en automatisch ook de Baht - minder sterk zou worden. Dat klopt dus ook al niet.... Eerst zeggen ze dat Hillary gaat winnen en dan daalt de koers ook nog eens. Al onze vrienden in de USA zijn danig van slag en ik ben benieuwd wat deze oetlul gaat betekenen voor de LGBT-gemeenschap in Amerika (en elders...). Geen idee hoe Thailand op Trump reageert; hier zijn ze vooral nog bezig met de koning. Er waren geruchten dat de kroonprins 1 december gekroond zou worden, maar daar horen we niets meer over. We hebben ook geen idee wat er 5 december - de geboortedag van de overleden koning - gaat gebeuren....)

1 comment:

Loes said...

Wat moet ik nog allemaal zeggen.
Ik weet het niet meer.
De foto's zijn schitterend, de verhalen zijn geweldig, met wat jullie
allemaal mee maken. Jullie vinden altijd wel weer een soort supermarkt.
Lekkere eettentjes voor weinig geld.
Zelfs lekkere ijskoffie, zittend aan een bloemig tafeltje, heel gezellig.
O,ja wat me opvalt zijn de mooie kleuren die er zijn.
De mensen in de velden altijd kleurrijk en altijd lachen.
Joost heeft het vandaag heel goed gedaan. Alleen zagen we hem erg weinig op de tv.
Misschien morgen want hij staat nu op de 4e plaats, wie weet. Maar we gaan zelf morgenmiddag golfen 9 holes.
Misschien vallen we weer in de prijzen. Vier keer mee gedaan, en elke keer beide een fles wijn gekregen.
Niet altijd de eerst prijs
Zo heb ik toch wel weer een blaadje volg gekregen.
Tot de volgende keer.
Liefs Loes.