Tuesday, February 23

the Big Easy

Donderdagmiddag is het tijd voor officiële handelingen; André moet bij de notaris z’n ‘trust’ regelen en Marc en Mel (goeie vriendin van Chris uit Austin) mogen weer als getuigen optreden. (5 jaar geleden waren we ook de getuigen bij het huwelijk van André en Chris in Amsterdam)Veel papierwerk met daarna 'n gezellige pastamaaltijd.

De dagen erna golfen (Avery Ranch) en shoppen (Outlet San Marcos; één van de grootste toeristische attracties van Texas) we nog wat, voordat we zondag vertrekken voor de roadtrip. De auto van André gaat langs de dealer voor wat checks en door de wasstraat.
De avond voor vertrek kijken we – zonder daar voor om half drie ’s nachts op te hoeven staan ! – op primetime naar de 1500 meter voor de heren. Met Chris als fan (en bijna dubbelganger!) van Shani Davis en de dutchies voor Mark leverde dat een gezellige avond op…..’t Is dat er 2 kanshebbende Amerikanen aan deze race meededen anders hadden we er überhaupt niets van gezien. (de volgende dag kunnen we de overwinningsrace van Irene Wüst alleen volgen via de tussenstanden op ’t internet)

Op zondag vertrekken we dan richting Houston; daar leveren we onze huurauto weer in en rijden verder met de auto van André. In de stad bezoeken we eerst nog een prachtige kunstcollectie (the Menil Collection) en een “Whataburger” voor de broodnodige calorieetjes…. ’s Avonds – aangekomen in Sulphur – eten we ondanks de slechte reviews op het internet bij “Cajun Charlie”, het enige restaurant in de direkte omgeving. Het restaurant , dat bijna op de begraafplaats ligt, biedt hopelijk niet het beste van de cajun kitchen. Bovendien ligt de wijn die we willen bestellen in een kast waar niemand de sleutel van kan vinden….


Op maandag ’n vrij lange rit voor de boeg; we rijden via de Creole Nature Trail, dwars door de immense swamps (waar de huizen in verband met de orkanen en overstromingen op hoge palen staan en vol met alligators!) naar New Orleans (bijgenaamd “the Big Easy”). We logeren in een hotel midden in het oude French Quarter en hebben zo’n leuk gietijzeren balkonnetje met uitzicht over Bourbonstreet; overdag een gezellige straat, maar ’s avonds (en ’s nachts) een drukke boel met veel (harde!) muziek…. De oordopjes werken goed.

No comments: