Vanuit de tuin van de Cees en Panjit komen op de meest
wonderlijke tijden geluiden alsof ze aan het pokeren of rummikuppen zijn: “pok-pok-pok…..pok-pok-pok”
(als dobbelstenen in een werpbeker). Al lezend in m’n kookboek stuit ik
plotseling op de oplossing van dit “raadsel”.
Panjit is bezig met de voorbereidingen van de dis en maakt één of andere
currypasta in haar keramieken vijzel: klinkt als “pok pok - pok pok” Zie daar
de naam van de Thaise restaurants en de titel van het kookboek!
Pad Krapao |
In de top tien van meest favoriete gerechten in Thailand
staat onder anderen Pad Kaprao. Daar
heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het blijkt een razend populair en eenvoudig
gerecht met weinig ingrediënten te zijn. Slechts één ingrediënt schijnt volgens
internet lastig te verkrijgen te zijn: Holy Basil, de naamgever van het recept (deze
basilicum-soort heet in het Thai Bai Kra
Pao). Wanneer ik bij de buren ga vragen
waar ik de meeste kans heb om het op de kop te tikken blijkt er een enorme
struik in hun achtertuin te staan. Ik mag ongegeneerd plukken! Het eindresultaat
is inderdaad makkelijk en heerlijk; zelfs Blacky lijkt het lekker te vinden en
wandelt kwispelend weer naar huis (of vinden honden misschien alles lekker wat
ze toegeworpen krijgen…..).
Voor het eerst van m'n leven kook ik rijst in m'n zojuist aangeschafte rijstkoker (hij past net in de koffer....); helaas is de bijgeleverde gebruiksaanwijzing alleen in het Thais. Het is dus maar een beetje gokken, maar als de boel aan de bodem gaat plakken biedt e-mail overleg met Wilma uitkomst! Volgende keer wat meer rijst en een beetje roeren.....
Voor het eerst van m'n leven kook ik rijst in m'n zojuist aangeschafte rijstkoker (hij past net in de koffer....); helaas is de bijgeleverde gebruiksaanwijzing alleen in het Thais. Het is dus maar een beetje gokken, maar als de boel aan de bodem gaat plakken biedt e-mail overleg met Wilma uitkomst! Volgende keer wat meer rijst en een beetje roeren.....
De Thai zijn geen broodeters; rijst en noedels de hele dag
door (heerlijk hoor!). Maar nu er steeds meer farangs (blanke buitenlanders)
komen verschijnen er steeds meer broodsoorten in de supermarkten. Er is in Hua
Hin zelfs een Duitse bakker, maar daar waren we niet erg van onder de indruk
toen we vorig jaar even gingen kijken…. Toch heeft ons ontbijt ook een Thais
tintje: de vleeswaren staan stijf van de Thaise chilipepertjes!
Bangkok ham |
Net als vorig jaar lopen we op Palm Hills ons eerste rondje;
het is weer bloedheet, maar godzijdank is het dit keer niet de voorbode van een
tyfoon als toen. Toen raasde een dag later het restant van tyfoon Haijan over
de regio en zijn er heel wat bomen gesneuveld. De baan was weer prachtig
hersteld, maar wel erg druk; een
enorm leger van (vrouwelijke) caddies zorgt er trouwens voor dat we toch keurig
binnen 4 uur rond zijn.
We zien het overigens ook als oefenrondje, aangezien we aanstaande zondag weer mee mogen doen aan
de Pineapple Pairs op Banyan (in de Top 3 in Thailand!). We maken niet zoveel
kans bij deze “Four Ball- Better Ball-wedstrijd”, maar het is wel een mooie
manier om voor (betrekkelijk) weinig geld op deze schitterende baan te kunnen
spelen….. Incluis de inbegrepen lunch en diner na afloop wordt het weer een
mooi dagje, zo denken we!
Vorig jaar speelden we tijdens een wedstrijd op die ander mooie baan (Black Mountain) in een flight met de Nederlandse oprichter van Banyan Resort & Golf; hem verwachten we morgen niet te treffen aangezien hij "door omstandigheden"niet meer verbonden is aan het project....
1 comment:
Ik ga het weer proberen. Toch wel lekker zo'n bammetje, alleen wil jet natuurlijk pindakaas op. Jullie kunnen best de winnaars zijn zondag, zo'n spelletje daar draaien jullie toch je hand niet voor om.
trouwens dat eten zag er wel erg lekker uit, handig zo'n buurman met kruiden in zijn tuin. Kan je geen stekkie mee nemen naar Nederland.
Blijf weer lekker genieten.
Liefs loes.
Post a Comment