Monday, April 30

't bijterje blijkt 'n plassertje te zijn....

De laatste week logeren we bij André en Chris aan de Hartnell Drive in Austin in 'n vreedzaam wijkje op zo'n 10 minuten rijden van het centrum van de stad. Knus ook, iedereen wuift naar iedereen en alle hondeneigenaren (en dat zijn er 'n boel!) staan meer te kletsen dan dat er gewandeld wordt... Bovendien zijn er ook nog 'ns tientallen golfbanen op korte rijafstand. Wij kiezen voor Lago Vista (inderdaad prachtige vergezichten, maar gruwelijk onderhoud!), Shadow Glenn (we spelen er met Mike, 'n clubfitter met handicap 0 en z'n (meerijdende) vriendin die op hondje Cooper - 't bijtertje van de eerste dag - lijkt, maar verder wel aardig is) en Roy Kizer ('n gemeentebaan met veel allure, maar wel aso's in de flight voor ons met 'n luide radio in de buggy!)


We doorkruisen het centrum 'n keer of 3; 2 keer te voet en één keer met de fiets. Ook Austin heeft 'n mooi "fietsenplan", waarbij je voor 'n paar dollar fietsen kunt oppikken op één van de vele dockingstations. We fietsen rondom het meer - met uitzicht op de nog immer groeiende skyline - en bezoeken Eeyore's  (de ezel van Winnie de Pooh verhalen) verjaardag. Da's 'n 'fundraising evenement' dat dit jaar al voor de 55ste keer wordt georganiseerd en vooral wordt bezocht door overjarige hippies en halfontklede weirdo's. Veel muziek, er wordt veel gebarbecued en geblowd; relaxed sfeertje! Boven het park hangt 'n enorme marihuana wolk; het lijkt wel alsof het daar allemaal om draait...


We wandelen langs een schitterende "installation" van Ai Weiwei (bestaande uit 1300 fietsen!), de installation "Austin" ('n soort kapel) bij de Blanton Museum en het George Washington Carver Museum (over de historie van de zwarte bevolking van Austin) . In de tuin bij het Capitool staan we stil bij het  African American History Monument en binnen onder de prachtige koepel beleven we 'n  een kippenvelmomentje wanneer we de laatste 2 nummers van een groot koor meemaken; wat 'n akoestiek!
Bij het meer lopen we langs 'n installatie, die later een prachtig openbaar toilet blijkt te zijn....Tja, Austin staat niet voor niets bovenaan alle lijstjes met de beste steden om in te wonen in de USA!
Plassen in 'n kunstwerk...


Over plassen gesproken... Ondertussen zijn we de beste maatjes met Cooper; hij gaat elke ochtend door het dolle wanneer hij ziet dat we er nog zijn. En maar wiebelen met z'n kontje; z'n staart is helaas gecoupeerd.
Op de dag voor vertrek beland Cooper in onze slaapkamer - voor hem verboden terrein - en om z'n terrein af te bakenen vindt hij 'n keurig stapeltje kleren (die klaar liggen voor de terugvlucht) om op te plassen.... Mooi afscheid!

No comments: