Thursday, March 14

Gordon in Hua Hin..?

Om kwart voor twee scheuren we de parkeergarage van de Blu Port Shopping Mall in; maar net op tijd! We willen een voorraadje wijn en bier inslaan en dat kan alleen van 11 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s middags (en van 17:00 tot 23:00 uur). Bovendien is het de volgende dag één van de belangrijkste boeddhistische feestdagen (Makha Bucha) en dat soort dagen zijn altijd alcoholloos, dus ook de hele dag geen alcoholverkoop….Als de wijn en het bier in de achterklep liggen kunnen we op ons gemak lunchen in de foodcourt van de Mall.

makreelsalade

Daarna doen we rustig de rest van de boodschappen en slaan flink wat proviand in om regelmatig zelf te kunnen koken in het mooie huis dat we voor de komende 3 weken hebben gehuurd (OPV 429 in Orchid Paradise Homes: https://www.thaivacationhomes.com/ ) Het zelfde huis als vorig jaar; dat beviel erg goed, op de geluidsoverlast van de bouw van het buurhuis na. Nu even van tevoren gecheckt of er dit jaar ook werkzaamheden in de buurt zouden zijn. Dat was niet het geval, en het klopt: het is nu heerlijk rustig om ons heen!

OPV 429

En we kunnen lekker dompelen in ons zwembad. Dat is ook echt nodig in verband met de hittegolf die – waarschijnlijk als gevolg van el Niño“ – Thailand al een poosje teistert. Deze temperaturen  (rond de 35 °C, maar door de hoge luchtvochtigheid gevoelstemperatuur 43 °C!) worden eigenlijk pas in April verwacht. Wij kunnen er nu al van genieten…. Met de airco in de woonkamer is het lastig om onder de 28 °C komen, in de kleine slaapkamer gaat dat prima dus wel een prima slaaptemperatuur. Gelukkig krijgen we een grote ventilator te leen; dat maakt het overdag goed draagbaar. Ik ben benieuwd hoe dat het laatste weekend in Bangkok zal zijn. Echt veel wandelen is niet prettig onder die omstandigheden…

Dat winkelen doen we veelal overdekt; op de oude markt (niet airconditioned natuurlijk, toch koel), maar in Blu Port en Market Village is het heerlijk vertoeven. Volgens mij wandelen en zitten daar de meeste mensen om af te koelen. In de 2 malls hebben we vooral in de Chinese UNIQLO en Thaise concurrent AIIZ geshopt. We hebben moet vragen hoe je AIIZ uitspreekt...

100% katoen voor €15.....

Het is blijkbaar A to Z [Ee toe Zie]. En dan te bedenken dat de Thai niets met ons Latijnse alfabet hebben. Leuke kleding voor de komende zomer en vooral voor het komende tropische lustrumfeest. Zo heb ik voor mezelf, en een paar commissiegenoten, 'n paar over-the-top tropische shirts in de koffer zitten.

Ook hebben de Thai niets (misschien steeds meer en meer?) met brood. Je ziet steeds meer prachtige bakkerijen waar je de lekkerste baguettes en volkoren broden kunt krijgen. En natuurlijk allerlei gebakjes; het blijven enorme zoetekauwen! Zo zag ik bij het afrekenen van de broodjes deze  pork floss bun en ik kon ‘m niet weerstaan. Als je ook nieuwsgierig bent naar de samenstelling zoek het dan maar even op!

pork floss bun

We hebben toch weer een aantal plekken gevonden die we afgelopen jaren ( we komen sinds 2013 In Hua Hin, met uitzondering door de reis naar Zuid-Afrika en natuurlijk de 3 coronajaren) nog niet bezocht hebben. Onder andere de “abandoned temple”: daar is door iemand – in the middle of nowhere – heel veel geld ingestoken, maar dat is nu blijkbaar op en de bouw ligt stil. Het is een tikkeltje aan het vervallen, maar toch hebben we één monnik door de bosschages zien scharrelen.

Ook Gordon is hier gesignaleerd en blijkbaar als monnik ingewijd! Hij krijgt, zoals je op de foto ziet, nog steeds veel shit over zich heen en heeft-ie z’n veel besproken nieuw kapsel afgeschoren…

Gordon ingewijd...
Helaas staat de laatste week van ons verblijf hier in het teken van ’n gebroken kies… Bij de makkelijke kant-en-klare noedels van de Big C wilde ik graag een paar bbq-stokje – ook makkelijk – van de markt halen. Ziet er heerlijk uit (zie fotoalbum). Helaas zat er in het middelste worstje een stukje bot, tja kan gebeuren hè. Één van m’n kiezen was daar niet tegen bestand en brak in tweeën. Ondertussen bij 2 verschillende tandartsen geweest en - nadat we meldden dat we allebei collega’s waren – met veel egards ontvangen. De eerste collega heeft de boel met “super glue” weer gerepareerd, maar 24 uur later was-t-ie weer los. De volgende – alleraardigste - jongedame heeft (op mijn verzoek) het losse stuk verwijderd en een  noodvulling aangebracht. Prima werk, maar helaas toch wel wat napijn. En pessimistisch als ik ben zag ik allerlei spoken….  So far so good!

de man van de "super glue"
We beleefden ook een leuk moment in diezelfde week op ons favoriete strandje (Sai Noi = zand klein. sai is trouwens ook ‘bunker’). Op 9 maart om 8 uur Nederlandse tijd, 2 uur ’s middags bij ons gaat de inschrijving voor de eerste lustrumwedstrijd open en – net als bij het lustrumuitje een paar maanden eerder  - zien we de inschrijflijst vollopen op de iPad. Wat een goed gevoel geeft dat! Binnen 24 uur bijna 100 inschrijvers (momenteel 109). We hebben het aantal deelnemers verhoogd van 60 naar 84, maar nog steeds een fikse wachtlijst dus.Veel enthousiasme voor het lustrumjaar, dat doet me goed! Binnenkort weer hard aan de slag met de verschillende festiviteiten (hier in Thailand trouwens ook zo nu en dan). 

Morgen naar Bangkok en 3 dagen later naar Amsterdam. Als Lufthansa tenminste niet staakt; dat gebeurt nogal de laatste weken.


met de iPad tegen de prik nam pla...

No comments: