Friday, February 7

koude start.....

Twee derde van de Verenigde Staten is bedekt door sneeuw of ijs en ruim 80% beleeft temperaturen onder het vriespunt. De ene “arctic storm” na de ander trekt over het midden van het land en stuwt extreem koude lucht naar het zuiden. ’t Is blijkbaar zo bijzonder dat elke nieuwsbulletin grotendeels gevuld wordt met gewauwel over de kou. Een klein stukje New Mexico en Florida en de zuidkust van Texas hebben het net iets warmer. Maar ja, dan hebben we het over 5°C en met de harde wind is ook hier de chillfactor flink onder nul. De Winter Texans (Amerikanen uit de rest van het land die in grote getalen de winter doorbrengen in het doorgaans behaaglijke Texas) lopen er beteuterd bij…. 

De eerste paar dagen van onze trip bezoeken we de Barrier Islands – een strook van langgerekte smalle eilanden die voor bijna de hele zuidkust van Texas liggen – en rijden na 10 uur vliegen meteen door naar Galveston Island. Galveston – het Zandvoort van Houston – ziet er waarschijnlijkk heel leuk uit als het 20 graden warmer is. Maar ook nu is het  oude centrum – verlicht met gaslantaarns –  van de stad een bezoek waard; de Ice Storage uit 1911 zou deze dagen weinig klandizie hebben….


Onderweg naar Mustang Island en de Holiday Inn Express in Port Aransas bezoeken we het Aransas National Wildlife Refuge en constateren dat het meeste wildlife binnen bij de kachel zit. Tijdens een korte hike zien we wel 2 “Whooping Cranes”! Dat zijn zeer zeldzame – bijna uitgestorven – kraanvogels: de weinige die er nog zijn overwinteren hier in Aransas. Ze zullen het ook wel koud hebben….


Morgen reizen we al weer door naar South Padre Island. Dit gebied rondom Harlingen bij de grens met Mexico ligt in de sub-tropen en zal naar verwachting wel wat opwarming geven. Trouwens ook de weervoorspellers hier beloven betere temperaturen. Op SPI wordt het zondag en maandag al weer  rond de 25°C !!


We zijn ons inmiddels goed aan het inpakken om straks te gaan golfen op de Palmilla Beach Golfclub (http://palmillabeach.com/golf ). Alle weermannen blijven maar waarschuwen, maar laten we wel wezen: wij zijn wel wat gewend. Bovendien hebben we een paar dagen geleden geboekt en zijn de greenfee’s niet refundable….  ;-) 
Het kan hier trouwens wel vaker spoken begrijpen we, want alle huizen op de smalste gedeelten van de eilanden staan op palen van minimaal 3 meter hoog.


1 comment:

Loes said...

Logeren julliemook in een van deze huisjes.
Moet ook niet te hard waaien. Zijn de palen wel stevig genoeg.
Ik heb nog geen foto's kunnen zien bij foto's 2014.
Staat bij foto's Amerika 2007 nieuw ik snap het niet.
2014 geeft niets.

Gr. Loes