Monday, February 10

rusthuis aan de kust

Oh, oh, oh wat was het koud…. We waren dan ook de enigen in de baan en werden al snel de “crazy Dutchmen” genoemd door het personeel van de Palmilla Beach Golfclub. Door de straffe wind voelde het aan als -5°C en na 3 holes waren de meeste vingers dan ook gevoelloos, waardoor het spel er niet op vooruit ging. Gelukkig lagen de complimentary flesjes water in het koelboxje op de buggy onder een dikke laag ijsblokjes; service staat hier hoog in het vaandel….!


Twee dagen later spelen we op de South Padre Island (SPI) Golfcourse onder andere omstandigheden; de 20°C vraagt om korte broeken en mouwen, maar de muggen zorgen ervoor dat we alles bedekt moeten houden. De hoge temperatuur en het feit dat de baan aan de lagune ligt zorgen voor een overvloed aan deze beestjes en het Canadese echtpaar waar we samen mee spelen wordt dan ook volledig lek geprikt. Tja, zo is er altijd wel wat….

Onderweg van Aransas naar Harlingen bezoeken we in Corpus Christi de USS Lexington; het kolossale vliegdekschip dat Pearl Harbour heeft overleefd. ’n Indrukwekkende ervaring – qua formaat, maar vooral qua historie – net nu een dag eerder een nieuw monument ter ere van de Texaanse Vietnam veteranen is onthuld aan boord. Door de jetlag zijn we weer heerlijk vroeg en hebben de boot praktisch voor ons alleen….

We logeren op SPI in de la Quinta; de afgelopen jaren maken we vaak gebruik van deze hotelketen. Altijd prima, maar deze keer is het anders. Al snel blijkt dat het hotel erg populair is bij de Winter Texans, het lijkt meer op een rusthuis dan een hotel! Wij vallen ’n tikkeltje uit de toon, vooral als we ’s avonds tijdens het diner niet meedoen met de linedance….. Wel ’n mooi plekje aan het strand. Het eiland zelf is een eldorado voor zonliefhebbers en vogelaars; het asfalt en de hotels houden na een paar miles op, daarna is het puur natuur. Voornamelijk zand…..


Het tijdverschil tussen Sotchi en Harlingen is 10 uur; dat maakt live kijken naar de Olympische Spelen in principe erg lastig. Met name ook omdat de Amerikanen niet geïnteresseerd zijn in schaatsen (’n beetje wanneer  Shani Davis mee doet!), maar ook omdat het onmogelijk is om via het internet het verslag van de NOS te zien (in verband met de rechten), zo hadden we 4 jaar geleden geconstateerd. Maar ja, dan ken je Paul nog niet. Hij heeft uren en uren zitten puzzelen en heeft het nu voor elkaar dat Ziggo denkt dat we thuis kijken en komen de beelden nu via Leiden bij ons binnen! Dus liggen we om half zes ’s ochtends naar Sven en Irene te kijken; soms is het handig die jetlag! Later - onderweg naar Del Rio – zien we tijdens ’n pitstop bij Starbucks op de iPad dat we weer een medaille-trio hebben, nu bij de 500 meter. Op de TV zien we dat Nederland zelfs derde staat in het medailleklassement! Even ’n klein feestje…..


Breaking News bij alle grote netwerken tijdens het ontbijtnieuws: de eerste NFL American Football speler komt uit de kast. Nu de eerste topgolfer nog!  Overigens ziet het weer er voor de Matchplay Championship van volgende week in Tucson erg goed uit!


1 comment:

Loes said...

Wat een schattige foto van jullie twee, vast een soort selfie. Gelukkig gaan jullie nu de warmte op zoeken, en ik hoop dat dat zo blijft. Wat betreft de golfer die uit de kast moet komen, weet ik er wel twee. Robert Rock en Jb Kruger. Zou toch zo maar kunnen?
Wij hebben hier in Spanje ook een lekker nat weekeinde achter ons, wat een kl...te weer was het. Maar ja we hebben nog twee maanden te gaan, zal nog wel een keer mooi worden. Blijf weer lekker genieten.

Liefs Loes.