Saturday, February 15

wow!

De autorit die we maken van Big Bend naar Marfa loopt voor een groot gedeelte door het Big Bend Ranch State Park en staat volgens National Geographic in de top tien van de mooiste routes in de US. En inderdaad hebben we een aantal bijzondere "wow-momenten" gehad. Trouwens ook tijdens de lunch in een klein Mexicaans restaurant in het grensplaatsje Presidio; de salad-bar gerechtjes, die we bij de enorme burrito's kregen, hebben nog een flinke poos voor brandende lippen gezorgd.... Wow!


Bestemming van vandaag is Marfa; een stadje van niks, midden in de woestijn. Nadat het plaatselijke fort na afloop van de tweede wereldoorlog gesloten werd was ook dit stadje gedoemd een "ghosttown" te worden.Totdat kunstenaar Donald Judd uit New York het fort in de jaren 80 kocht en het omtoverde tot een bijzonder museum voor moderne kunst (http://www.chinati.org). Nu is het een levendig stadje met allerlei galeries, restaurants en overnachtingsmogelijkheden en stroomt het - vooral tijdens het weekend - vol met kunstliefhebbers van de oost- en westkust. We ontmoeten er een paar bijzondere lieden. Zo is daar de eigenaresse van een galerie die ons op haar rug vanaf haar bureau aanspreekt; ze vraagt uiteindelijk om een lift naar Austin, daar resideert een bijzondere chiropracter. En de gids die ons ruim 2 uur rondleidt door de Chinati Foundation; hij kent alle musea van Nederland op z'n duimpje, omdat hij jaarlijks voor het Film Festival Rotterdam werkt. Hij heeft mooie verhalen.
(Marfa teert ook nog steeds op het feit dat de speelfilm "Giant" met James Dean er opgenomen is; het hotel waar de filmsterren logeerden lijkt een soort bedevaartoord voor filmliefhebbers)


We logeren een nachtje in één van de vintage trailers van El Cosmico (http://elcosmico.com/); ze hebben een paar schitterend gerestaureerde caravans, die luisteren naar even zo mooie namen. Wij bivakkeren in de Royal Mansion; hadden graag in Little Pinky overnacht, maar die bleek ietwat aan de kleine kant. Heerlijk kamperen en van alle gemakken voorzien. Alleen de (prive-) buitendouche was in combinatie met de nachtvorst niet erg comfortabel.... Volgens de Lonely Planet is dit "one of the funkiest choices in all of Texas"! Past mooi bij Marfa.
We laten de sjieke restaurants links liggen en gooien een "meatlovers-pizza" in de oven en maken er een mooie camping-maaltijd van. (die oven komt trouwens 's ochtends goed van pas om een beetje op temperatuur te komen; wanneer even later de zon opkomt breekt er weer een schitterende en warme dag los!)


Op Valentijn's Dag rijden we rond het middaguur - hoe kunnen we het zo gepland hebben? - door Valentine! We willen er lunchen, maar zijn er al doorheen gereden voor we er erg in hebben. Het schijnt dat half Amerika z'n Valentine-kaart via het lokale postkantoor verstuurt om het speciale hartvormige poststempel op de enveloppe te krijgen. Het gerucht gaat dat het postkantoor in verband met het teruglopende inwonersaantal op de nominatie staat om gesloten te worden. Hoe moet het dan voortaan met de kaarten....?




2 comments:

Loes said...

Jullie maken toch elke keer weer leuke dingen mee.
Trouwens hebben jullie die mevrouw nog weggebracht.
Wat een leuke "caravan" voor een nachtje.
Ik weet verder eigenlijk niets meer te vertellen, dat komt de volgende keer wel weer hoop ik.
O, ja Joost heeft het niet gehaald, die zit weer thuis,
wel jammer voor jullie dat hij niet meer mee doet, maar er lopen nog veel meer jongens te spelen dus kies er daar 1 van uit om met mee te lopen.
Liefs Loes.

paul en marc said...

Het tournooi in Tucson begint pas aanstaande woensdag...!