Saturday, December 6

Fim.....

Nadat we donderdag met het trammetje naar de Corcovado Berg (JC) en vrijdag met de gondelbaan naar de Sugarloaf Mountain zijn geweest, stond vandaag het centrum van de stad op het programma. Wat ’n tegenvaller! Vieze stad (konstante urinelucht in de neus...) en straatjes waar we ons niet zo erg op ons gemak voelden. Door de rappe metrolijn lagen we gelukkig weer snel op het strand, met een heerlijke caipirinha (http://www.youtube.com/watch?v=hNjYzMm8kWQ&feature=related) om de pijnlijke voeten te vergeten (na een paar dagen rondlopen in 2 grote steden is het dan uiteindelijk toch nog mis gegaan met de blaren van M.).

We vallen volledig uit de toon; je neemt geen boek mee naar het strand en al helemaal geen handdoek om op te zitten. Er wordt überhaupt niet gezeten; de heren staan. Zo hebben ze beter overzicht over de omgeving en heeft de rest een beter zicht op hun lijven....Een tukje doen lukt ook al niet aangezien er een onafgebroken stroom verkopers langs komt, die allemaal op luide toon hun koopwaar aanprijzen. Er staat – ongelogen - om de paar seconden iemand met ananassen, gegrilde garnalen, zonnebrillen of iets dergelijks naast je. Alleen de caipirinha-verkopers kunnen niet vaak genoeg langs komen...;-)

Morgen gaan we 2 fietsen huren en met de nodige voorzichtigheid naar Copacabana en de wijk rondom de Laguna toeren. Bovendien schijnt er hier langs het strand in Ipanema een grote markt te zijn; we komen onze tijd tot 18.00 uur dus wel door. Rond die tijd worden we opgehaald en vliegen om 21.00 uur via Parijs terug naar Amsterdam. Na 6 weken komt er dan ’n einde aan een prachtige en zeer afwisselende reis met heel veel hoogtepunten (al terugbladerend in dit weblog lijkt alles al weer zo lang geleden!) , maar na 41 keer uiteten lijkt het ons toch ook wel weer fijn thuis zelf een maaltje te wokken en ’s ochtends gewoon een boterham met kaas te eten! We zullen eerst een poosje dieet houden, want ondanks alle hikes zijn we door al dat lekkere eten (en de cervezas, piscosours & caipirinha’s...) flink aangekomen. :(

Sinterklaasavond vonden we een flisende zwembroek volgens de laatse mode(P.) en de echte Havaianas slippers (M.)in onze schoenen. Wat hebben we gezongen! Hier leven ze al weer helemaal naar het kerstfeest toe; leuk al die kerstliedjes in het portugees met het bossa nova ritme!
We willen tot slot alle lezers danken voor de leuke mailtjes en vooral Loes voor haar trouwe ‘comments’ en wensen op deze manier iedereen alvast “Boas Festas” en het allerbeste voor 2009!


Marc & Paul

4 comments:

Anonymous said...

Jongens, Ik zal toch het laatste woord hebben. Wij gaan zondag nog even Sinterklaas vieren bij onze vriendin Loes met kinderen en kleinkinderen. Wij wensen jullie een hele goede reis terug en tot gauw.
Liefs Loes

Anonymous said...

Lieve Paul en Marc,
Ik heb weer genoten van jullie avonturen en foto's.
Op de praktijk hebben Toos en ik regelmatig een praatje over jullie reis.
Een fijne terugreis toegewenst en tot gauw!
Groetjes Esther X

Anonymous said...

Marc en Paul,

Leuk te lezen hoe jullie deze reis hebben ervaren. Wel mooi dat noordelijke meren gebied in Chili. Het zal wel allemaal zo toevallig zijn maar ook wij hadden problemen bij de grens en een slechte ervaring met een domestique flight. Wel goed dat jullie de Torres in 8 uur hebben gelopen.Ja jullie zijn echt sportief!!! Ook Agnes is afgevallen na deze zware wandeling. Wat betreft het weer hadden wij ook net als jullie een engeltje mee op onze schouder. Wat boffen we toch maar dat we dat kunnen doen en tussen al het reizen door werken wij wel gewoon hoor!!!!
We vonden het erg leuk jullie verhalen te lezen en waar gaat de volgende reis naar toe dan kunnen we er alvast rekening mee houden. Fijne kerstdagen en een heel mooi jaar met mooie reizen in goede gezondheid toegewenst door.

Dennis en Agnes
Delft

Anonymous said...

Hi guys-It looks like you had an amazing trip. Michael from L.A.