Tuesday, December 2

Watervallen....


Nou, dat water is gevallen! Het TV nieuws toont zondagochtend onafgebroken beelden van de chaos in Buenos Aires die door de tropische bui van gisteravond is ontstaan. In de vroege ochtend regent het nog steeds en dat vinden we ’n mooi moment om het ‘Museo Nacional de Bellas Artes’ te bezoeken. Later klaart het op en struinen we door Palermo Viejo en – na een broodje biefstuk (tja, ’t is geen land voor vegetariërs...) in Gran Cafe Tortoni – over de antiekmarkt van San Telmo. Daar veel muziek en ’n paar antieke Argentijnen die op straat de tango dansen. Leuke stad, die inderdaad wel iets weg heeft van Parijs.

Een dag later zien we - wederom rond borreltijd - vanaf ons balkon weer water-vallen; de imposante watervallen van Iguazù. Wat ’n uitzicht (zie foto rechts), zo met een wodkaatje in de hand...! (Inge & Aad hebben vorig jaar op één van deze balkonnetjes gezeten en ons later enthousiast gemaakt voor deze reis) Eerder die middag hebben we de wandeling langs “het duivels keelgat’ gemaakt. Al heel indrukwekkend, maar later blijkt dit peanuts te zijn in vergelijking met wat nog zou komen...
Dinsdag gaan we het met veel kabaal neerstortende water vanaf de Braziliaanse kant bekijken. Dat is één van die zeldzame “wauw-ervaringen”; op een gegeven moment sta je bijna midden in de waterval. ’s Middags – weer terug in Argentinië – maken we nog 2 wandelingen (lower circuit & upper trail) en liggen daarna met de watervallen op de achtergrond ’n poosje uit te puffen bij het zwembad.

Woensdagochtend vroeg vliegen we in 2 uur naar onze laatste etappeplaats; Rio de Janeiro. We logeren aan de ‘Ipanema Beach’ en hopen dus op een paar mooie stranddagen.

(wellicht kennen de trouwe lezers van onze weblogs “Dennis en Agnes” nog wel; 2 mensen uit Delft die we tijdens onze reis door Australië (zie www.marcenpauldownunder.blogspot.com ) 5 x op verschillende plaatsen bij toeval ontmoet hebben. Nu kwamen we er - al surfend - stronttoevallig achter dat ze momenteel ook door Argentinië reizen; we lopen een aantal dagen voor op hun “rondje”, maar we hebben inmiddels wel weer email-kontakt gehad!)

1 comment:

Anonymous said...

Yes, toch nog een verhaal over jullie belevenissen. Ik ga gauw weer de foto's bekijken.
Groetjes Loes