Monday, February 9

't Jet-set leven van LA

Al bij het binnenkomen van LA - we moeten dan nog 75 km rijden om bij Michael te arriveren, die ook in LA woont...- begint het fileleed. Het hoort bij de stad schijnt, maar is wel vervelend; over de reis van San Diego naar Glendale, die volgens het navigatiesysteem 2 uur zou duren hebben we 5 uur (!) gedaan. We treffen ook iets zeer “niet-LA’s”; regen... ’t Komt soms met bakken tegelijk de hemel uit. Alleen Michael vindt het heerlijk; hij heeft sinds bijna een jaar geen regen gezien!
Als we vrijdagochtend bij het ‘Observatory’ aankomen voor het uitzicht over de stad regent het pijpenstelen, is het uitzicht nihil en vluchten we weer snel de auto in. Eenmaal beneden aangekomen in Hollywood en Beverly Hills klaart het op en verlekkeren we ons aan de prachtige winkels op de Rodeo Drive. Op zoek naar celebrities rijden we langs de waanzinnige huizen van de sterren (zien alleen hoge hagen en grote poorten) en drinken we een cocktail in de ‘bar on 4’ ; een hippe bar op de 4e verdieping van Neiman Marcus. In die sjieke winkel kosten de truitjes ruim $ 800 en ’n rondje cocktails zo’n $70...... Geen ster te bekennen.

Michael woont in een leuk appartement aan een rustige straat in Glendale; de omgeving doet tropisch aan door de prachtige ranke hoge palmbomen , enorme ficussen in de tuin en de kolibrie’s die op de speciale “hummingbird-feeder” afkomen. (zie het filmpje dat Michael op youtube heeft geplaatst: http://video.yahoo.com/watch/874939/3540253 )



Zaterdag bezoeken we het ‘Getty Museum’; een complex prachtige gebouwen met dito tuinen op een heuvel met schitterend uitzicht over de stad. Hebben door al deze architectonische schoonheid maar weinig tijd voor de tentoonstellingen.... Downtown nog zo’n staaltje top architectuur: de Walt Disney Concert Hall. Het heeft veel weg van het Guggenheim Museum in Bilbao, want is door dezelfde architect ontworpen. Mooi!
's Avonds drinken we cocktails met Gerry, 'n vriend van Michael en André. Hij heeft 'n tweede optrekje in Palm Springs - onze volgende bestemming - en kan ons dus een paar goede tips geven.


Zondagochtend vroeg ‘hiken’we samen met Michael in de Verdugo Mountains. Da’s een fikse wandeling ook weer naar een uitzichtspunt en ondanks de bewolking toch weer leuke vergezichten. Genoeg bewogen om later in Pasadena lekker te lunchen bij ‘Bar Celona’.
Die avond zijn we uitgenodigd te komen eten bij vrienden van Michael. Ze wonen in een kolossaal huis in een sjieke wijk met buren als Brad Pitt en Casey Affleck; we mogen eindelijk zo'n hoge poort door..... Donald (gisteren 50 geworden!) is een ‘very well to do’ psychiater, z’n vriend Wally ontwerpt en verzorgt de tuinen van de andere ‘well-to do’s’.... Het huis waarin ze wonen was ooit eigendom van de boxlegende Jack Dempsey. Het wordt een bijzondere avond.



Maandag staan de studio’s op het programma. Michael werkt bij Warner Brothers en zal ons rondleiden over het enorme studiocomplex. Later die middag wonen we de opnames bij van een Ellen Degeneres Show; we zijn razend benieuwd naar de gasten en de give-aways....! Verslag volgt.

1 comment:

Anonymous said...

Jongens wat een prachtige foto's zijn het weer.
Jammer dat jullie geen grootheden hebben gezien, dat zou wel leuk geweest zijn.
Ik kijk weer uit naar de volgende foto's en het verhaal wat er bij hoort.
Lieve groet Loes