Thursday, February 24

Costa Blanca y Costa Calida

Het appartement dat we - na urenlang zoeken op ’t internet - hebben gehuurd maakt onderdeel uit van de urbanización “Campoamor”, die om de gelijknamige golfbaan heen is gebouwd. Net als in de rest van Spanje staan hier veel huizen leeg of te koop (voor afbraakprijzen!. ) Ons (via Micazu) geboekte appartement is van Nederlandse eigenaren en zeer comfortabel en gezellig ingericht; van top tot teen met Ikea spullen (dat heeft tot gevolg dat we op een drukke zaterdagmiddag in de Ikea van Murcia lopen om een gevalletje breuk te herstellen en op zoek zijn naar een nieuwe “Burken”….) ’t Huis is van alle gemakken voorzien, alleen voor een internetverbinding moeten we naar het clubhuis.
Paul sluit z’n magische kastje aan op de TV waardoor we naar gloednieuwe films kunnen kijken en seizoen 5 van Dexter en seizoen 7 van Desperate Housewives aan ons voorbij zien komen. Op één van de Nederlandse zenders is elke dag om 5 uur het programma “Droomhuis in de zon” ; telkens weer mensen die een huis in Spanje zoeken en vinden, maar of ze ’t ooit nog kunnen verkopen….? Tijdens het weerbericht zien we dat het in Nederland ook volop zonnig is, maar we constateren gelukkig ook dat het hier wel 20 ° warmer is…! Op het perfect beschutte dakterras kunnen we dan ook heerlijk in de zon liggen en streeploos bijkleuren. Niet verkeerd zo in februari…. Er lijkt zich een hoge drukgebied te nestelen boven het Iberisch schiereiland, want de verwachtingen voor de komende 10 dagen zijn fantastisch.



Met de “two4one-kaart” die we in ‘bruikleen ’hebben gekregen van Karel kunnen we met ons tweeën op de meeste banen in de regio spelen voor de prijs van één greenfee; da’s prettig golfen! (en de banen die niet meedoen aan de kaart hebben allerlei aanbiedingen om voldoende greenfeeërs te trekken nu de vluchten van Easyjet en Ryanair in de wintermaanden niet naar Murcia vliegen) Tijdens ons werkzame leven hebben we twee keer de kerstdagen doorgebracht in dit gebied, dus we kennen al een aantal banen. We spelen ook op 2 gloednieuwe banen : lo Romero en las Colinas. Dat zijn 2 prachtige golfbanen met - als gevolg van de financiële crisis - nog geen (of erg weinig) casas langs de fairways!
De dagen dat we niet golfen rijden we naar Alicante, Orihuela en Murcia en wandelen we langs de zoutmeren waar niet alleen flamingo’s rondvliegen zoals je kunt zien op de foto. Vooral Murcia is een gezellige stad met veel historie, Alicante kan ons niet zo bekoren. Maar misschien komt dat ook wel omdat we daar zijn op de tweede regendag van de afgelopen winter….. De waterbassins op de golfbanen zijn dan ook angstwekkend leeg zo aan het begin van het seizoen.

No comments: