Sunday, December 21

de 4 s-en

Na een taxirit van 10 minuten en een overtochtje met een longtailboat van nog geen 3 minuten ben je opeens in de “jungle” van Bangkok (de “green lung”) Het schiereilandje  in de rivier is onbekend gebied voor de meeste Bangkokianen en inderdaad het personeel in het hotel heeft er nog nooit van gehoord…. 
In verschillende blogs lezen we dat je er snel heen moet gaan voordat de grote meute het heeft ontdekt. Vooral de floating market zou binnenkort overstroomd kunnen worden door de toeristen. Nu, blijkbaar zijn we al te laat, want het is er razend druk en er is inmiddels een enorm parkeerterrein aangelegd. Bovendien zijn er verdomd weinig drijvende stalletjes; valt dus een beetje tegen….


Nadat we door het bootje naar Bang Krachao zijn overgezet huren we 2 fietsen en maken een leuke fietstocht over het “platte land” (met van die smalle betonnen paadjes als vorig jaar; water aan beide kanten…) Ook hier verschillende tempels en we zijn ook nog getuige van een spannend hanengevecht. Dat zal hier toch ook vast en zeker verboden zijn (?). 
Wel heerlijk rustig hier vergeleken met de hectische stad aan de overkant en het fietsen is ook een fijne afwisseling na al dat gewandel.
Want we hebben de afgelopen 4 dagen heel veel gewandeld, op zaterdag alleen al naar de Chatuchak weekendmarkt (naar verluid de grootste markt ter wereld; je kan er  dan ook werkelijk alles krijgen) en de schitterende – in kerstsfeer gehulde – shoppingmals rondom Siam Square. We hebben 2 restaurantjes gezocht (en gevonden!) die Mark Wiens had aangeraden op z’n website en dan verder natuurlijk die heerlijke “food-walk” samen met Chin. Al met al is Bangkok telkens weer een mooie afsluiting van een heerlijk verblijf in Thailand!



Op zondag voorlopig de laatste pad thai langs de kant van de weg, en voor het laatst kwistig strooien vanuit de “bende van 4”, 'n setje van 4 potjes die we de afgelopen weken in allerlei vormen zijn tegengekomen. Het Thaise “peper en zout stelletje” heet ook wel de “4  s-en; Sweet (kristalsuiker), Sour (azijn met fijn gesneden pepertjes), Salty (vissaus) en Spicey (chilivlokken). Zo kan je de maaltijd helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Op die manier hebben we ook ons verblijf in Thailand weer tot een heerlijke tijd weten te maken: Sunshine, Stokken, Strand en Superfood.....

Vandaag zijn we zo’n 12 uur te gast bij de KLM (lange dagvlucht!) en krijgen waarschijnlijk weer gewoon rode kool met gehaktballetjes bij de maaltijd; dat zal na 6 weken Thais eten zeker weer heerlijk smaken! De vlucht van gisteren is om onduidelijke redenen geannuleerd, maar het schijnt dat ons toestel inmiddels – met enige vertraging (we vinden vertragingen alleen leuk als ze langer dan 3 uur duren, want dan vliegen we volgende keer weer voor niks…..) – onderweg is, zodat we mooi op tijd thuis zijn voor de feestdagen! 

fijne feestdagen gewenst!

2 comments:

Anonymous said...

Ik ga jullie laatste verhaal lezen in het vliegtuig.
Jullie ook een goede vlucht.
En we zien elkaar op de nieuwjaars receptie van Kagerzoom.
Wat was het weer genieten van alle verhalen en de prachtige foto's.

Tot ziens en veel liefs van ons beide.
Hele fijne dagen, en rust lekker uit.
Loes.

Anonymous said...

Nou troost je, wij hadden een uur vertraging.
Zaten in het toestel en kregen te horen, dat we pas over een uur konden vertrekken. Dat was omdat Schiphol maar 1 baan open had ivm de storm. Toen moesten we ook nog een kwartier boven zeeland draaien. En konden toen eindelijk op Schiphol landen. Ik vond dat niet zo fijn.
hoofdpijn, misselijk, niet lekker.
Maar weer leuk om thuis te zijn.
Fijne dagen. Liefs loes.