Mark Wiens (Amerikaan, getrouwd met een Thaise en al een
paar jaar woonachtig in Bangkok) houdt – voor liefhebbers van de Thaise keuken –
een leuke foodblog bij: http://www.eatingthaifood.com/
. Leuke weetjes over gerechten, tips voor restaurants en recepten van z’n
schoonmoeder….
Vanaf het moment – op een
regenachtige septemberdag – dat ik zijn nieuwsbrief met het recept van “Thai fish deep fried with garlic and turmeric” ontving heb ik het
willen maken; vandaag is de dag!
Het recept vraagt om 7 bollen knoflook, dus oh
oh oh wat zullen we stinken….. (toen we nog werkten was één teentje zelfs al
uit den boze!) De knoflook gaat samen met de kurkuma (geelwortel) in de vijzel
van de Thaise buurvrouw en Mark tovert dat dan blijkbaar in 5 minuten om in een mooie
marinade; Marc kost het zeker een half uur en vervolgens ook veel tijd om de
gele kleur van alle lichaamsdelen weg te krijgen (’n dag later zijn m’n vingers
nog steeds geel)
Verder gaat alles als in het filmpje (zie: http://youtu.be/6KQ0jxhO0GY ), behalve dan dat zijn truc om de ruim 50 knoflook tenen tegelijk te pellen niet
helemaal succesvol is….. Al met al een flinke klus, maar wel gelukt en
heerlijk! (De rijstkoker zit inmiddels in de koffer; ze verkopen hier voor € 0,06 zakjes kant en klaar gekookte rijst die nog
maar even de magnetron in hoeven. Da’s nog veel eenvoudiger dan de rijstkoker!)
Nog maar een keer over de zegeningen van het internet. Zaten
we vroeger te pielen met een wereldontvangertje om de nieuwsberichten en oproepen
van de Wereld Omroep te kunnen horen,
nu kan je via je iPad alle
Nederlandse radiozenders afspelen in den verre; leuk hoor, de Gouden Uren
tijdens het koken….. En ’s ochtends tijdens
ons kopje koffie op de veranda zijn we plotseling – 13 uur eerder – via Facetime in de keuken van André en Chris
in Texas, waar ze met een stel vrienden het Thanksgiving Diner aan het
voorbereiden zijn! Daar een jolige boel, hier zijn we voorzichtig aan het
wakker worden.
Van de redactiecommissie krijgen we via het internet een
voorproefje van de Glossy “25 jaar Kagerzoom” toegestuurd; die heeft nog heel
wat voeten in aarde gehad, maar ziet er werkelijk perfect uit. Aanstaande
woensdag is de presentatie, ’n dag later wordt-ie rondgestuurd. ’n Waardige afsluiter van het lustrumjaar!
1 comment:
Wel leuk zo'n kadootje als we thuis komen.
Zeker een mooie afsluiting van het lustrumjaar.
Als je dar recept wil gaan maken mag je wel twee dagen uittrekken om dat klaar te krijgen.ik denk dat het ook wel erg pittig eten is. Niet echt iets voor mij, denk ik.
Vandaag lekker golfen met een echtpaar uit het Hollandse groepje. Zo weer leuk foto's kijken.
Het is zo leuk om te zien al die kleurrijke foto's.
Liefs loes.
Post a Comment