Sunday, November 20

een huis vol somers-en....

(bij het inleveren van de RV geldt het motto: “don’t ask, don’t tell” en aangezien de chagrijnige dame bij de inspectie niets vraagt (we concluderen dat ze ongesteld moet zijn…) vertellen we niets en wordt het deukje niet geconstateerd. So far so good!)

De laatste nacht op Tasmanië logeren we in een heerlijke cabin op diezelfde camping naast het vliegveld. De cabin is van alle gemakken voorzien en we zakken dus languit op de bank om de eerste ronde van de Presidents Cup te bekijken. De volgende 3 rondes maken we van dichterbij mee; vrijdag rijden we in ruim ’n uur met ons huurautootje van het vliegveld (NW) naar het heerlijke huis van Jeff en Veronica in Rowville (ZO). Jeff heeft nog maar net de serre omgebouwd tot een fantastische barbecue-ruimte, dus je begrijpt waar het menu de komende dagen uit zal bestaan! Top!
Terwijl het vrijdag prachtig weer en bloedheet is, is het zaterdag – wanneer we om 7 uur naar de Royal Melbourne gaan voor de derde ronde – regenachtig en later in de middag ook nog eens erg koud. Desalniettemin is het fantastisch om daar rond te lopen tussen al die golf-sterren en 25.000 andere bezoekers. We zien Tiger vlak voor onze neus z’n bal midden in het publiek slaan; tja hij is vandaag niet erg op tik (met het risico van de baan te worden gestuurd maak ik toch maar even stiekem ’n foto van ‘m met m’n telefoontje). Tussen de ochtend- en middagsessie willen al die 25.000 bezoekers lunchen, dus dat wordt even wachten voordat we – met de paraplu in de ene hand – ons hapje met de andere naar binnen kunnen werken. Het duurt ook even voordat we de nieuwe Presidents Cup-pet hebben afgerekend….. ’s Middags staan we naast de fairway van hole 6 en zien de 5 groepen van de 4 Ball Better Bal middagsessie afslaan, de approach doen en uitholen (korte hole!) en zien dan zelfs even het zonnetje verschijnen. Later wordt het zo koud dat we het om 4 uur voor gezien houden en naar huis gaan om bij de bbq op te warmen.


Zondagochtend maken we ’n kort tripje naar de Dandenong Ranges NP en rijden door Sassefras en Olinda. Bij toeval belanden we bij de William Ricketts Sanctuary; een beeldhouwer heeft vorige eeuw ’n stuk eucalyptus-bos met ruim 90 beelden omgetoverd tot een zeer bijzondere plek. Helaas hebben we niet veel tijd en rennen we er min of meer doorheen; om 12 uur zullen (bijna) alle Somers-en arriveren voor een heerlijke bbq. Het wordt een lange gezellige middag en er wordt heel wat bijgepraat. Met een super-australische Pavlova (toetje) sluiten we de middag af.

Maandagavond vliegen we door naar Perth, maar voordat we vertrekken banjeren we nog een dagje door de stad. Hoogtepunt hier is de gloednieuwe Eureka-tower met een spectaculair uitzichtspunt; “the Edge”, ’n soort glazen doos die hoog boven de stad uitsteekt uit het gebouw.( http://www.eurekaskydeck.com.au/)

2 comments:

Loes said...

Wat leuk die fóto's van de golf zeker die van Tiger.Wat die blauw groene paraplu betreft,ik zie Paul op de foto met lichte paraplu.
Maar misschien had jij een blauw groene. Wat leuk om met alle Somertje te bbq. Die foto's zien we vast nog wel.Nu in een ander deel, dus weer lekker genieten.

Groetjes Loes

loes said...

Doodeng,dat glazenhok waar jullie in staan. Dat is niets voor mij.
Maar het zal wel erg mooi geweest zijn, het uitzicht wat er was.
Groetjes. Loes