Friday, November 25

gay campsite..?

Al om half tien de volgende ochtend rijdt de vervangende camper (na ’n reis van 8 uur vanaf Perth) de camping op. Da’s prima service! We hevelen snel al onze spullen over en wensen de vriendelijke mevrouw van Maui een veilige terugreis toe. Ze heeft geen idee hoe, want de camper blijkt daadwerkelijk kapot te zijn…. Allebei ’n beetje gespannen beginnen wij aan de reis nog dieper de outback in; de 4 uur durende tocht naar Newman verloopt echter zonder problemen. De nieuwe camper heeft maar 13000 km op de teller en wekt meer vertrouwen dan de vorige. Newman is een afgelegen dorp rondom twee enorme ijzerertsmijnen. Heel veel bedrijvigheid hier. We denken even op een gay-campsite (tja, die bestaan….!) te zijn beland; er lopen hier alleen maar mannen rond. Al snel blijkt dat de camping bestaat uit ’n klein veldje met plaats voor een paar kampeerders en verder tientallen barakken waar de mijnwerkers zijn ondergebracht. Ze zijn de wooncontainers inmiddels aan het stapelen, dus ijzererts is blijkbaar big business.

Newman beschikt maar liefst over ‘n 18-holes golfbaan. Vlak nadat we $ 20 (€ 7 elk) in de honest\ybox hebben laten vallen en hebben afgeslagen constateren we dat “outback-golf” weinig met golf te maken heeft. De fairways bestaan voor 75% uit gravel en stenen en 25% uit plukjes gras, de greens zijn van zand; hier hark je dus niet de bunkers maar de greens nadat je hebt uitgeholed….. Nadat we ’n paar holes de ballen alle kanten op hebben zien stuiteren en de greens uiteindelijk oversloegen (nog minder leuk dan wintergreens…!) rapen we halverwege hole 6 de bal op en wandelen terug naar de camper over ’n volledig lege baan.


Vrijdagochtend vertrekken we al om 7 uur richting Karijini NP aangezien het volgens de verwachtingen 37°C zal worden vandaag en we van plan zijn ’n flinke wandeling te gaan maken door Dales Gorge. Ondanks de warmte is het ’n prachtige wandeling boven langs de gorge en over de bodem van de gorge langs Fortescue Falls en ’n aantal pools (prima plek om even af te koelen!).


Vlak voordat we gisteren in Newman aankwamen zijn we de Steenbokskeerkring gepasseerd wat betekent dat we weer in de Tropen zijn en aangezien het regenseizoen net is begonnen is het hoogseizoen hier in het plaatsje Tom Price al voorbij voordat de zomer nog moet beginnen. Dat houdt in dat er niet genoeg animo is voor de tripjes die we plan waren te maken naar de mijn (dit dorp is in 1970 gebouwd voor de mijnwerkers van de Rio Tinto mijn) en naar plekken in het Karijini NP die je alleen met een 4WD kunt bereiken. Dus rijden we morgen maar door naar de kust (Exmouth) en zijn we weer helemaal op schema.
Mooi tijd om de was te doen; door de warme wind (’t is inderdaad 37,5 °C!) zijn de shirts die we als eerste ophangen al droog wanneer we de laatste sok aan de lijn hangen…. Even later tijdens de borrel komen ook hier de mijnwerkers thuis en zijn de kaketoes – in allerlei kleuren – niet bij ons weg te slaan wanneer ze doorhebben dat we pinda’s eten….

1 comment:

loes said...

Hé, hier ben ik weer, ik ben nog steeds de enige die jullie wat te melden heeft geloof ik. Gaat dat niet vervelen, daar heb je Loes weer.
Ik blijf het toch doen leuk of niet leuk. Het is weer eens wat anders de greens aan harken ipv. de bunkers, het heeft toch ook wel iets, waren er wel bunkers of was het één en al bunker.Toch weer een leuke ervaring. En het wordt nog eentoniger, want ik blijf van de foto's genieten, en jullie maar door blijven genieten.
Liefs Loes.