Tuesday, November 7

'n dagje op het platteland...

Op zondag hebben we samen met 4 fietsgenoten en gids Mr Paul van Cycling Sukhothai ruim 5 uur gefietst over het platteland rondom de stad. Goeie manier om de jetlag 'n beetje weg te fietsen en bovendien een leuke ervaring!
We fietsen langs rijstvelden, 'n Thaise whiskey (Lao Khao) stokerij, veel vissers (die met bijzondere vistechnieken visjes vangen voor de vissaus) en lunchen halverwege met heerlijke noedels en Thaise donuts. Op de lokale markt en onderweg allerlei bijzondere dingen geproefd...


geen koekjes; grondstof voor de Thaise whiskey!

zoute eieren zien er niet al te appetijtelijk uit.....

 rijst in overvloed!



visjes vangen voor de vissaus...

heerlijke crispy Thaise donuts
Halverwege tussen de rijstvelden krijgt Paul - met een enorme knal - een lekke band; 't is gelukkig niet al te ver lopen naar het eerstvolgende dorp, waar 'n mannetje voor 20 Baht (€ 0,50) op z'n dooie gemakkie de boel weer hersteld.

Net als vorig jaar hebben we ook nu een (iets korter) lijstje met bijzondere tempels die we willen bezoeken; we hebben er inmiddels al 2 afgevinkt.
De eerste net onder Lampang - vroeger het centrum van de teakhouthandel - is oud en bijna helemaal van hout.


...en de tweede was vandaag - onderweg van Lampang naar Chiang Mai - hoog op een berg de Wat Chaloem Phra Kiat. Eerst een stuk achter in de laadbak van een maniak  schuin de berg op gescheurd en vervolgens via een ingenieus trappensysteem nog eens ruim 800 meter geklauterd. (de winter is deze week ingevallen en met slechts 21C - zo 'koud' hebben we het hier nog nooit gehad! - is het prima klimmen geblazen) Het resultaat was adembenemend!


Vorig jaar schreef ik over het jonge stel dat de website & Facebookpagina "Tips Thailand" (https://tipsthailand.nl/  & https://www.facebook.com/tipsthailand/) beheert; we reizen blijkbaar gelijk op momenteel. Zij waren dit weekend ook bij de Sound & Light Show in Sukhothai en vandaag ook bovenop die berg... De tip voor Wat Chaloem kwam voor ons te laat!

1 comment:

Loes said...

Toch even een klein krabbeltje.
Het lijken wel verschillende klokken op de berg.
Het is wel een prachtig gezicht.
Groetjes