Thursday, November 30

culy-klets deel 3; "een vlieg in m'n soep!"


Ondertussen zijn we in Siem Reap, in Cambodja beland. Na 'n vlucht van 40 minuten; naar boven en naar beneden en dan toch nog een lekker hapje gegrilde kip met sticky rice en een biertje geserveerd. Knap werk van  Bangkok Airways!

Meteen de eerste avond een verrassend Cambodjaans gerecht onder het motto "er zit een vlieg in m'n soep": stirfried beef with fried red ants (in het Engels klinkt het minder erg...) Ik verklap je nu alvast dat het nog veel erger zal worden. Cambodja is één van de armste landen van Zuid-Oost Azië en hier is elk eiwit een eiwit...

Nog 'n paar Thaise gerechten van 50 Baht of minder; hier in Cambodja wordt er - naast met de Riel - voornamelijk met de US Dollar betaald en dat wordt meestal "mooi" afgerond, dus deze reeks zal hier waarschijnlijk wel stoppen...(?)

Hor Mok (vispastei) op de honderd jaar oude markt in Sam Chuk
Thai Spaghetti, food court Big C Kanchanaburi
Pad Krapao met 'n duizendjarig ei  (!) bij Ob Luang NP, Hot
Speciale (dunne) noedels bij Ba Mee Cha Kang in Kampaeng Phet
Pad Thai, bij "Green Restauarant"in Pai
'n pittige hamburger in 'n "broodje"van 2 plakken sticky rice (7Eleven)

Duizendjarige eieren - die we kregen bij de Pad Krapao - zijn eenden- of kippeneieren die ter conservering een paar weken tot maanden worden ingelegd in een mengsel van klei, as, zout, thee en rijstkaf (hoe bedenk je 't..!); het eiwit verandert in 'n soort donkerbruine drilpudding, het eigeel kleurt blauwgroen en krijgt een intense romige eierdooiersmaak. Ziet er niet al te appetijtelijk uit, maar is echt lekker!


1 comment:

Loes said...

Als ik al kijk naar het voedsel hoef ik al niet meer.
Het ziet er niet jammie, jammie uit.
Ik hoop dat jullie er wel van genieten.
Eet smakelijk
Geef mij maar rode kool met hachee, of hutspot met klapstuk.
Ben benieuwd hoe Cambodja is.
Groetjes Loes.