Monday, May 11

goed nieuws, slecht nieuws...


Dat de waarde van de euro weer wat in de lift zit maakt het shoppen hier een stuk leuker dan 2 weken geleden en is zeker goed nieuws. Maar zo leuk als de vorige jaren zal het wel niet worden…

Ander goed nieuws is dat de tuin van André en Chris (en de rest van de natuur) er groener uitziet dan anders (zie de foto’s van een jaar geleden en van vandaag!), maar ja, het slechte nieuws is natuurlijk dat dat komt omdat het weer in Texas en omliggende staten flink in de war is. De eerste orkaan is veel vroeger dan normaal (eigenlijk pas vanaf juni) en de zware (onweers-) buien en tornado’s blijven maar over de regio komen. Zelfs Lake Travis –- vorig jaar volledig verdwenen! – is nu weer voor 39% gevuld. Eigenlijk dus ook wel goed nieuws voor de Texanen, maar minder leuk voor bezoekende golfers…!

backyard 2014
backyard 2015; zelfde plekje!
   
Op zaterdag rijden we door een onweersbui naar Round Rock voor een rondje golf op Forrest Creek en zijn van plan om te annuleren, maar volgens de caddiemaster is de bui net voorbij en gaan we er dus toch maar voor. En jawel, terwijl we staan te wachten op onze afslagtijd breekt de hemel open en schijnt de zon!


Zondag – moederdag – zou het de hele dag regenen volgens de voorspellingen; gelukkig is het de hele dag droog en kunnen we een leuke autorit maken door de “Hill Country”, het gebied ten westen van Austin. ’s Avonds , na het eten, zitten we heerlijk in de tuin. En dat terwijl er tot 21.00 uur een “tornado-watch” geldt in Austin…  ’n Mooie zwoele avond met tropische vogelgeluiden, eekhoorns en tientallen vuurvliegjes. Nooit zoiets moois gezien!



an evening on "the deck"....

Maandag rijden we tegen beter weten in naar  een - voor ons - nieuwe golfbaan (Roy Kizer, ’n gemeentelijke public course) en moeten al na 6 holes schuilen voor het onweer. We heben al wel in de smiezen dat het een schitterende “links course” is en zullen dan ook graag met de rain-check – die we krijgen omdat we de baan zijn uitgevlucht ­–  later deze week terugkomen. De voorspellingen voor het einde van de week zijn gelukkig iets beter! (overigens ook zonder rain-check is het met $21 'n zeer voordelig rondje op 'n mooie baan!) We spelen met ene Bob. En Bob is blij met de regen; hij kocht een hutje direct aan een meer, maar sinds kort moet-ie eerst een halve kilometer lopen voordat-ie bij de waterrand is..... Tja, toch nog goed nieuws dus al die regen....

2 comments:

Loes. said...

Ja die regen weet wat. Vorige week dinsdag ook moeten schuilen voor de regen en onweer. Wedstrijd afgelast.
Vond dat niet heel erg. Zaterdag weer harde wind, en een paar druppels op de 18e, maar was zo weer droog.
En het was koud. Nu op naar Hemelvaartsdag. Je raad het al er wordt weer regen verwacht. Ik denk dat ik pas weer ga golfen als het 30 graden is. O, nee ik speel met Gerard ook nog de swingline wedstrijd. Hopen dat het dan wel droog is.
Wat heb je weer een prachtige foto's gemaakt tot nu toe.
Groetjes Loes.

Loes said...

Hemelvaartsdag was het prachtig weer.
Alleen maar zon, 🌞 de goden waren met mij.Speelden van de blauwe tee's en kwam er met 32 punten vanaf.
Toch wel lekker 31 slagen mee krijgen.
Alleen de laatste 9 holes alleen maar moeten wachten.
Ik denk dat ze toch te veel mensen de baan in laten gaan.
Maar ja wie ben ik.
Veel plezier nog verder.

Liefs loes 😘💁