Saturday, December 17

HHH !


Heerlijk Hua Hin! De vier weekjes HH zitten er weer bijna op en 't was wederom flink genieten. Niet alleen vanwege het 't fantastische huis, het zalige klimaat, 't tropische fruit, de schitterende golfbanen en de leuke avonturen; ook culinair gezien was 't weer heerlijk!


Want zeg nou eerlijk, wat is er lekkerder dan zo'n lunch in de foodcourt van BlúPort; en dat voor maar €1,50....! Ook, zoals eerder gezegd, 'n prachtige supermarkt daar. Die is vooral gericht op de expats en toeristen; waar anders vind je zo'n mooie - bijna 3 cm dikke ! - karbonade in Thailand....? Na alle rijst- en noedelgerechten (en 'n stuk of wat pastaatjes) voor de broodnodige variatie!

uit eigen keuken...
Tijdens één van de vele bezoekjes aan de markt treffen we een verkoper van Khao Lam; 'n heerlijk zoet toetje gemaakt met kleefrijst, suiker, zoete rode bonen en kokosroom. De hele mikmak wordt in een holle bamboe-koker op hete kolen gekookt en smullen maar ! Na aanschaf slaat de verkoper met 'n enorme hamer de bamboebuis doormidden, zodat je het toetje makkelijk kan oppeuzelen. (https://www.eatingthaifood.com/thai-khao-lam-bamboo/ )


De laatste vrijdag is één van de weinige grijzige dagen... (er wordt maar liefst 82 mm regen voorspeld, maar gelukkig zitten de weermannen er - op een flinke bui in de ochtend na - weer 'ns goed naast!) Maar zelfs grijze dagen kunnen heerlijk zijn hier; heerlijk koel in huis en koel tijdens de zware klimpartij naar de Pala-U waterval in het Kaeng Krachan NP (die fikse bui zorgt trouwens ook voor flink wat vallend water = nam tok = waterval). Bovendien blijven de kleuren en geuren op de markt - zelfs onder grauwe omstandigheden - natuurlijk ook overheerlijk!


Waarschijnlijk ook door het koelere weer deze avond eindelijk geen kevertjes-plaag... Elke avond - stipt om 18.15 uur - duiken er hordes kleine kevertjes naar beneden, bij voorkeur op de buitentafel, maar ook in het zwembad. Gelukkig vind ik het heerlijk om 's ochtends het water schoon te maken met het net; niets zo onbenullig als dat klusje!

Afijn, toen kwam er 'n olifant met 'n hele lange snuit en die blies het mooie Hua-Hin-verhaaltje uit.... Nog wel 3 heerlijke daagjes in Bangkok te gaan (we logeren weer in 'n andere wijk - Sukhumvit - dan de voorgaande jaren en in 'n gloednieuw en hip hotel (http://www.tintsofblue.com/ ). Dan vliegen we - in de nacht van dinsdag op woensdag om 2 uur - richting Amsterdam met 'n tussenstop in Abu Dhabi.


(er volgt nog één blog vanuit BKK!)

1 comment:

Loes said...

Nou zeg dan kan ik nog maar één keer genieten en commentaar leveren.
Jammer, maar wat hebben jullie mooie en leuke dingen gezien.
Wat betreft die grote dikke karbonade, die kan je in Spanje soms ook wel vinden.
Wij hadden ze vorige week ook, lekker met gebakken aardappeltjes en een heerlijke
bak sla. Ja we weten wel wat lekker is.
Volgens mij hebben jullie nu wel alles gezien van Thailand, denk ik zo.
Hoewel jullie nu weer in een andere wijk van Bangkok zitten. Ben benieuwd naar het hotel.
Wij gaan wat later vliegen, wij vliegen donderdag zo rond 10.30 uur als alles goed gaat, en zijn dan
rond 14.30 thuis, want we nemen dan de bus naar huis.
Iets korter dan jullie.
Ik kijk uit naar jullie laatste verhaaltje en de foto's.
Dikke kus Loes.