Tuesday, December 6

sinterklaasgedichtje

’n Ietwat sombere Thaise weerman
kondigt bliksem en bakken vol nats an
Maar de jarige Sint
schenkt ons gezwind
’n droog rondje golf op Kaeng Krachan!

Wel degelijk ‘n mooi St Nicolaas kadootje, want de voorspellingen zijn niet best! Maandag ruim 50 mm en dinsdag zelfs 85 mm neerslag…. In Zuid Thailand is het bar en boos (80% staat blank en 11 doden tot op heden) en daar krijgen we ’n staartje van mee.
Min of meer tegen beter weten in rijden we weer ruim ’n uur om op een schitterend gelegen (tegen het Kaeng Krachan NP aan), rustige (hier geen Koreanen!) en goedkope baan (1000 Baht) te spelen. Maar dankzij de oude Klaas spelen we onder droge condities en wanneer we - doorweekt van het transpiratievocht - in het restaurant ’n heerlijke kom Tom Kha Kai naar binnen werken begint ’t te regenen…(maar al die voorspelde millimeters zijn zeker niet gevallen!)

Hua Hin stond het afgelopen weekend ook in het teken van Sinterklaas. De Nederlandse gemeenschap ontving de goedheiligman (inclusief 2 zwarte pieten en zijn schimmel) in het Nederlandse café “Say Cheese”. Ruim 100 volwassenen en 30 kinderen zongen – begeleid door ’n accordeon – sinterklaasliedjes. De meeste kinderen (hier geboren uit Thaise moeder en Nederlandse vader) komen naar verluid niet verder dan “Jingle Bells”… De Thaise Sint is trouwens ’n beetje een mietje, want hij houdt z’n paard vast aan de teugel en is bang van het beest af te vallen!

(bron: www.thailandblog.nl )
Ook veel golf het afgelopen weekend. Niet zelf jammer genoeg, maar als bezoeker op Black Mountain bij een toernooi van de Aziatische "Challenge Tour". Veel aankomende talenten dus en 'n stuk of wat "sterren" om publiek te trekken. Nog maar koud gearriveerd wint Paul 'n mooie parapluie door 5 keer achter elkaar uit te holen in het tented village (nou ja,"village"; er staan 3 tenten...) We lopen mee met Johan Edfors en Aphibanrat en blijven watertanden bij de schitterende holes van Black Mountain.

Tussen neus en lippen door ook nog even op de foto met de organisator van het toernooi, Thailands beste golfer Tongchai Jaidee.


Verder rommelen we maar 'n beetje wat aan, boodschappen doen op de markt, afspraken met de kleermaker en chillen bij het zwembad. Ruim de tijd voor Jan Six, Juliana en Pablo Escobar. 

Ondertussen hebben we ook de logeerkamer in orde gemaakt; morgen arriveren nichtje Pascale en haar reisgenootje Lieke voor 'n paar dagen. Ze komen bijna regelrecht vanuit Cambodja aan; daar zijn eergisteren nacht  uit het hostel gevlucht, dat daarna volledig is afgebrand! Gelukkig waren er geen gewonden en hebben ze nog net op tijd de (meeste) bagage en paspoorten bij elkaar kunnen pakken. 
De schrik zit er - denk ik - goed in en ik hoop dat ze de laatste paar daagjes van hun 3 maanden-lange reis door Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en Maleisië kunnen genieten van Hua Hin! (ze komen met de trein vanuit Bangkok; 'n reis van 4 uur (200 km) en wanneer je 3e klasse reist kost dat net iets meer dan €1....)

Wij nemen 'n borrel op de goede afloop; niets mooier dan 'stevige wodka met de geur van de rook van de insecten spiraal in je neus. Veel tropischer kan je 't niet krijgen!


1 comment:

Loes said...

Ja dat is lachen sinterklaas in Thailand, met een echte zwarte piet.
Ik kan merken in Spanje dat hij niet thuis is, want hier is het rustig, zelfs geen
hulp sinterklaas. En de kinderen hier kennen sinterklaas niet eens.
Geen wonder, als hij altijd met zijn verjaardag in het buitenland is.
Wat leuk dat jullie bij het golfen toch altijd weer heel bekende golfers zien.
Nog even te gaan dan zijn we jullie en wij weer in het Nederlandse.
Alleen wij gaan dan gauw weer terug naar een hopelijk zonnig en warm Spanje.
Lieverds blijf lekker nog even genieten.
Liefs Loes.