Wednesday, October 24

the circle of life


’n Paar honderd asfalt-kilometers verder en na fourageren in Otjowaringo (brötchen, water en wat alcoholica…) arriveren we in de middag bij Mushara Bush Camp; ’n nieuw camp – vlak bij de Lindquist-poort van Etosha -  met 18 sjieke tenten en ’n schitterende lapa (receptie, lounge, restaurant). Helaas zijn de tenten – ondanks de temperaturen  van rond de 40 °C – niet voorzien van ’n koelkastje, maar krijgen we na geklaagd te hebben over het feit dat zelfs de kraan met “cold” erop bloedheet water geeft  ’n koelbox vol met koelelementen en ijsblokjes om ons water (en biertjes en wijn…) te koelen. Verder is de tent zeer comfortabel en koelt het ’s avonds gelukkig lekker af. De geluiden van de bush houden me ’n poosje wakker, vooral wanneer blijkt dat één van de geluiden van binnen de tent komt. Toch maar weer in slaap gevallen.
 
Als ware safari-gangers staan we ’s ochtends vroeg op en rijden al rond 7 uur het park in. De truc is om bij één van de vele waterholes te gaan staan (ook wanneer er geen dieren zijn) en maar afwachten wat er langs komt. En dat is heel wat! We zien het hele arsenaal aan ons voorbij komen en hopen dat de katachtigen morgen in beeld komen wanneer we van hier dwars door het park naar Okakuejo (het meest westelijke kamp (zo’n 150 km); het park is 22.000 km² groot!) rijden. De gravelroads zijn wisselend van kwaliteit en we zijn vandaag dan ook flink door elkaar geschud.’t Is ’n wonder dat de Suzuki Jimny het volhoudt. (we hebben echter vanmiddag al kontakt gehad met het verhuurbedrijf omdat de V-snaar flink giert bij het starten en één van de richtingaanwijzers het niet meer doet. Misschien wel niet zo gek met meer dan 100.000 km op de teller; we hadden erop gerekend ’n nieuwer model mee te krijgen….
 
’s Middags bij het zwembad vallen er 10 druppels regen; de lokale bevolking hoopt op ’n snel  begin van de regentijd, die volgens verwachting eind van deze maand gaat losbarsten. Het heeft sinds april niet meer geregend. Wij hopen dat-ie nog even op zich laat wachten, hoewel ’n beetje afkoeling wel lekker zou zijn!
’s Avonds organiseertr de Bush Camp ’n BBQ en liggen de springbokken, die we vanochtend nog zagen bij de waterholes te spetteren op het vuur. The circle of life…..

 
(de komende paar dagen even geen internet....)

2 comments:

Loes Ellenbroek said...

Hallo, hier ben ik weer.
Wat voor geluid was dat nou in de tent?
Alles weer geregeld met de v snaar.
Het lijkt wel sneeuw bij jullie tent.
Blijf maar lekker genieten, we zien wel weer wanneer er weer een mooi verhaal komt.

Liefs loes

Anonymous said...

Hi, ziet er weer prachtig uit!! Wat een mooi leven zo zeg. Geniet lekker daar dan genieten wij van de mooie plaatjes!! Marijke