Monday, October 22

radio-tracking


Dit zou je moeten zien…! We zijn best wel wat verwend op hotel-gebied, maar waar we nu zitten… We hadden ’n reservering voor de “main camp” in Okonjima, maar al bij het hek voordat we de 24 km  gravelroad naar de lodge moesten rijden,  kregen we te horen dat we waren ge-upgrade naar de “bush camp”; de exclusievere versie en bij aankomst bleek dan ook nog ‘ns dat het om de honeymoon suite ging. (en dan te bedenken dat homoseksualiteit- of eigenlijk homosexuele aktiviteit -  in Namibië strafbaar is….!) ’n Waanzinnige villa met ’n fantastisch  uitzicht, open haard, buiten douche en ’n badkamer met ‘n  inloop douche van 3x3 met daarin ’n prachtige dooie boom; je zou ’t moeten zien…. Buiten douchen midden in de bush; wat wil ’n mens nog meer??  
 
Ook met de gamedrives veel geluk! Tijdens de luipaard-track op zondag blijkt het toch nog erg lastig om op ’n reservaat met een oppervlakte van 200 km² met “radiotracking” (6 luipaarden hebben ’n halsband om die radiostralen uitzendt)  een luipaard te traceren. Precies aan het einde van de drive – net voordat de zon ondergaat – na drie uur rond hobbelen zien we ’n pracht exemplaar de bush uitkomen. De volgende ochtend vroeg (reveille om 05.30 uur….) gaan we cheeta’s te voet tracken. Als snel komen we in de buurt van 3 cheeta’s die jagen op een paar weken oud  girafje. Ongelofelijk;  we staan en wandelen (met z’n vijven en 2 gidsen) er bijna ’n uur op korte afstand tussen door.  Dit was zo bijzonder!



Gelukkig loopt het goed af (met het girafje en met ons…); de moeder biedt veel weerstand en op ’n gegeven moment geven de 3 cheeta’s het op. Okonjima zou door onze lodge en de wandeling van vanochtend inderdaad wel eens ’t hoogtepunt van de reis kunnen worden…..

 
in het cirkeltje één van de drie cheeta's, de andere 2 liggen achter ons....

2 comments:

Anonymous said...

Dat klinkt goed mannen!
Groetjes carla

Loes said...

Wat een bofkonten zijn jullie toch.
Weer zo'n mooie hotelkamer.
Groetjes loes