Monday, October 22

orix en andere dieren....


Terwijl ik dit schrijf lijkt de “achtertuin” van onze lodge wel op de Ark van Noach; er lopen allerlei soorten antilopes, jakhalzen, wrattenzwijnen en parelhoenders in ons uitzicht. Mooi wakker worden! Gisteren was ’n lange dag; na de fantastische ochtend drive ’s middags weer zoiets moois. Al snel treffen we 4 ‘wild dogs’ (ondanks allerlei rehabilitatie-programma’s ’n uitstervende diersoort in Afrika) die zich tegoed doen aan ’n enorme orix en ’t beest met brute kracht in stukken scheuren en van de ogen ontdoen…. Geen smakelijk maar wel fascinerend gezicht. (de orix is trouwens het nationale symbool van Namibië en levert bovendien heerlijk vlees;  we eten ’t hier regelmatig, afgewisseld met kudu-vlees)

Wanneer de wilde honden vertrekken, rijden we door naar een ‘hide’ en  maken daar ’n paar prachtige foto’s van een luipaard. (eerlijk gezegd is dat ’n tikkeltje in scene gezet, maar dat zien we maar door de vingers; dat is onderdeel van het educatieve karakter van Okonjima zullen we maar zeggen) Wanneer we ’n uurtje later langs de dooie orix rijden blijkt dat zo’n 50 gieren het beest tot op het bot hebben leeg gepeuzeld. We crossen nog wat door het park en zoeken ’n mooi plekje voor de sundowners; ’n gin and tonic (G&T) werkt goed tegen de muggen, hoewel we die hier eigenlijk nog niet gezien hebben.



Vandaag rijden we(nog steeds alleen maar over asfaltwegen) door naar Etosha, één van de grootste wildparken ter wereld; we horen van andere reizigers positieve verhalen , dus dat belooft ook weer veel goeds. Het gezamenlijke diner in de lodges levert steeds  leuke gesprekken op. Gisteren aan tafel met ’n beroeps natuur-fotograaf uit Duitsland. Hij is volledig Namibië-gek en komt hier ’n paar keer per jaar. Dus veel verhalen en fotografie-tips; hij heeft ’n mooie website gemaakt met tips voor alle afzonderlijke gebieden, daar hopen we veel gebruik van te gaan maken. (www.namibia-fotospots.de)

 

1 comment:

Loes said...

Lieve jongens, wat een belevenissen weer.
Wat zal er nog meer voor spannends gaan gebeuren.
WE kijken er naar uit.
Hier in Turkije is het regen en regen, tussen de buien door
Golfen, en dan is het bijna droog, daarna weer regen en onweer.
Hopelijk is het bij jullie lekker warm.

Liefs Loes en natuurlijk ook van Gerard