Monday, May 17

De páááden op, de lááánen in…..

Luid zingend wandelen we door Mount Revelstoke PP. Het is werkelijk geen gehoor, maar is – zonder gekheid – één van de beste methodes om beren af te schrikken. Overigens zijn de beren naar verluid net zo bang van ons als wij van hullie (wanneer je ze tenminste niet op het verkeerde moment treft….) Ook hier zijn we iets te vroeg in het seizoen; de veel bezongen ‘Meadows in the Sky Parkway’ is nog maar 5 km begaanbaar en is pas half juli open tot aan de top.
Revelstoke is een gezellig stadje, dat in de winter druk bezocht wordt door skiërs; vandaag is het (rommel-)marktdag en tussen de zooi vind ik voor $1 een schitterend beeldje van een beer. ’n Mooier souvenir kan ik me niet voorstellen!



’s Avonds gaan er 2 moten zalm de oven in; je koopt hier overigens niet gewoon ’n paar ons zalm, maar je moet kiezen uit zo’n 5 verschillende kwaliteiten. De zalm hier bij de Safeway (‘hebben veel plezier van de vaste klantenkaart, heerlijke supermarkt) is ook een stuk roder dan die bij AH….. (zie foto in fotoalbum)
Het plekje waar we staan ziet er op de foto idyllisch uit zo tussen de bergen; wat je niet ziet en hoort(!) zijn de ellenlange goederentreinen die om de haverklap en dag en nacht met veel geraas langsrijden. Ze zijn zó lang dat het soms wel 5 minuten duurt voordat ze gepasseerd zijn!
Via het Glacier NP en Yoho NP rijden we de volgende dag verder naar Banff, de nummer 1 vakantiebestemming van Canada (hier komen dan ook bussen vol met Japanners en staan we op een RV-park met ruimte voor 1000 (!) RV’s…. Toch hebben we ’n leuk plekje met uitzicht op de bergketens en een ‘columbian ground squirrel’ als nieuwsgierige buurman.) In het Yoho NP is de trail (5km) naar de Wapta Falls begaanbaar en bovendien zeer de moeite waard. Ondanks de eerdere opmerking over ”ons en hullie” blijft elke wandeling toch ’n tikkie spannend, vooral wanneer je halverwege midden op het pad een dampende berendrol aantreft en in de modder over de afdrukken van de wandelschoenen heen berensporen ontwaart… Op zo’n moment zingen wij weer uit volle borst!

No comments: