Wednesday, May 5

het dak ging er af....

Dinsdag is een bijzondere dag voor veel inwoners van Vancouver. Het markante dak van de BC Place – het stadion waar onder andere de opening- en sluitingceremonie van de Spelen plaatsvonden – is aan vervanging toe en zal vandaag leeglopen. De enorme koepel – een icoon voor de stad – wordt in de lucht gehouden door een aantal ventilatoren en die gaan vandaag na bijna 30 jaar uit. We fietsen er bij toeval langs tijdens het moment suprême en moeten ons een weg banen door de grote menigte die met camera’s afgekomen is op dit spektakel. De kranten en TV bulletins staan er natuurlijk bol van!

's ochtends vroeg is 'the Dome'nog kompleet.

Onze heerlijke fietstocht gaat verder door het enorme Stanley Park en over het fietspad langs de volledige kustlijn (“seawall”). Voor de terugweg over één van de enorme bruggen en dwars door de heuvelachtige stad komen de 7 versnellingen goed van pas…. Na deze tocht begrijpen we goed dat de stad verkozen is als beste woonstad ter wereld! (mooi qua natuurschoon, architectonisch super, schoon, vriendelijk en echt alles bij de hand)
Vanochtend vroeg worden we opgehaald door het camperbedrijf, pikken we de camper op en hopen we de boot naar Vancouver Island van 11.00 uur te halen. De overtocht duurt 1½ uur en met ’n beetje geluk zien we dan de eerste orca’s….! De wind is in ieder geval weer gaan liggen en het belooft een stralende dag te worden.

1 comment:

Anonymous said...

Het is maar goed dat jullie veel fietsen thuis. Dan zie je in het buitenland toch veel meer dan in de auto. Hebben jullie nog foto's gemaakt van het dak dat eraf gaat.
Ik kijk uit naar de foto's van de orca's.
Veel plezier verder.

Groetjes Loes.