Thursday, May 20

“What a wonderfull world….”


Ondanks de prijzige greenfee’s besluiten we om op de prachtige baan in Banff te spelen. Prachtig wat betreft ligging, maar niet wat betreft onderhoud (maar ja, vorige week sneeuwde het hier nog…) en- op ’n paar holes na- niet spectaculair, dus vinden we ’t ietwat ‘overpriced’ . We spelen met Dan en Jan; Dan beheert ’n aantal skipistes in de omgeving en weet bij elke berg ’n leuke anekdote te vertellen, z’n vrouw Jan is sportpsychologe en heeft in februari tijdens de OS in Whistler ’n aantal Canadezen tot grote hoogtes gekletst. Al met al weer ’n mooie middag!
Banff (eigenlijk ’t hele Banff NP) nodigt uit tot prachtige wandelingen met spiegelende meren en prachtige vergezichten vanaf bijvoorbeeld Tunnel Mountain. Nadat we dinsdag toch zeker zo’n 12 km hebben gewandeld (klimmen en dalen!) verwennen we ons zelf met ’n glas witte wijn in het chique Fairmont Hotel met een prachtig uitzicht op Lake Louise. En net wanneer de eerste (voorspelde) sneeuw zich aan lijkt te dienen speelt de harpiste Louis Armstrong’s “What a wonderfull world”; wat je noemt ’n zwijmelmoment met zo’n uitzicht…. Overigens zou Lake Louise volgens de plaatjes in de boeken door alle mineralen ’n prachtige turquoise gloed over zich moeten hebben; nu wij er zijn ligt er nog ’n dikke laag ijs en sneeuw op……Dat doet overigens niet veel af aan het indrukwekkende landschap.
De neerslag valt ’s nachts gewoon als regen en volgende ochtend is het wonder boven wonder weer prima weer! Op naar de gondelbaan; de brochure belooft ‘the best grizzly bear viewing in the Rockies’, maar koud nadat we $ 54 hebben neergeteld krijgen we ’n video voorgeschoteld met de boodschap dat de kans dat we grizzly’s zullen zien erg klein is…. Grizzly beren blijken erg schuw en bijna niet te spotten en hebben we tijdens het gondelbaantochtje dus niet gezien. Onze (zwarte) beerteller staat trouwens nog steeds op 2. De beloofde ‘abundant wildlife’ vindt het waarschijnlijk ook nog iets te vroeg in ’t seizoen. Moraine Lake biedt later op de dag bijna hetzelfde beeld als Lake Louise; veel ijs en sneeuw. De fietstocht langs de Bow River is sneeuw- en beervrij!


Hoewel de voorspellingen voor donderdag niet geweldig zijn zullen we dan de Icefields Parkway gaan rijden. Deze weg van Lake Louise naar Jasper staat alom bekend als ‘the most beautifull road in the world’; ‘ns kijken of wij dat ook vinden….! Er is in ieder geval zoveel te zien dat we waarschijnlijk de hele dag zullen doen over de 230 km.

No comments: