Saturday, May 15

zomer!

En opeens is het ('n paar dagen) zomer. Hoewel we ’s ochtends in Manning Provincial Park zo nu en dan nog tot onze enkels in de sneeuwresten staan (met als gevolg dat we de geplande hikes helaas niet kunnen doen….) rijden we ’s middags Sun Valley in en is het plotsklaps 27°C en schijnt de zon inderdaad uitbundig! In combinatie met de blote basten en de enorme wijngaarden doet het niet erg aan Canada denken…. Osoyoos is klaarblijkelijk het warmste plekje van Canada en ligt in de enige woestijn die Canada rijk is (hier geen beren maar wel allerlei waarschuwingen voor ratelslangen!).


Bovendien is dit gebied de belangrijkste wijnleverancier van het land. Van Malcolm hoorden we overigens dat - in verband met de hoge prijzen voor alcoholhoudende dranken - de meeste mensen hier zelf hun (vruchten-)wijn produceren en in supermarkten zie je inderdaad allerlei setjes om je eigen wijn en bier te brouwen.
(hoogtepunten van de dag: onderweg ’n BiB (= beer in berm, maar nu veilig vanuit de camper) en de dame van het postkantoor in Hope, die – wanneer we 1 postzegel komen kopen – mee naar buiten loopt en ons allerlei tips aan de hand doet en richtingen wijst; onder het motto welkom in Canada!)
Nadat we vrijdagochtend vroeg (07.44, maar ja, we zijn nog steeds een beetje van slag door de jetlag….) spelen op de Osoyoos G&CC (prachtige desertcourse!) rijden we later de Okanagan Valley in en rijden langs enorme meren, fruitboomgaarden en wijnhuizen. (minpuntje van de dag: de coffee-to-go die we onderweg kopen krijgen we voor het seniorentarief; zien we er dan echt zo slecht uit…?)
Zaterdag reizen we door richting Rocky Mountains;daar zullen we de airco wel niet nodig hebben.....

No comments: