Sunday, May 9

zalm-crisis


Met zo’n uitzicht op de Strait of Georgia en het vaste land is het moeilijk je te concentreren op de laptop. Bovendien moeten we eigenlijk de hele tijd de zee over turen om eventueel passerende orka’s te spotten… Dit gebied is hét zalm-gebied van Vancouver Island (’t RV Park heet dan ook Salmon Point) en orka’s zijn dol op zalm! Dus wie weet….
Maar ja, de “salmon-crisis’ is hier het gesprek van de dag; er schijnt ’n enorm tekort aan zalm te zijn en de vis wordt dan ook duur betaald. Overigens is het levensonderhoud überhaupt erg aan de prijs en vooral de onvermijdelijke bezoekjes aan de liquor stores doen ons huiveren…. Godzijdank is de benzine nog redelijk te betalen ( € 0,75/liter); voor elke 5 km hebben we één liter nodig…! (we denken zo’n 4000 km te zullen gaan rijden)
Tijdens een wandeling door het ‘rainforest’ en langs het strand hier net onder Campbell River worden we aangesproken door een ouder echtpaar; ze wonen inmiddels ruim 40 jaar in Canada en hebben veel verhalen. Er blijkt een grote kolonie Nederlanders op Vancouver Island te wonen; Koninginnedag en 5 mei worden uitbundig gevierd en zelfs de boot van Sinterklaas legt elk jaar aan in één van de havens hier.

Nadat de eerste ochtend in Canada nogal druilerig verliep is het weer opgeklaard en hebben we de afgelopen week uitstekend reisweer gehad. Zo hebben we gisteren mooie wandelingen gemaakt in het Pacific Rim National Park en gefietst naar Tofino. Volgens de verwachtingen blijft het ook nog wel even goed. Morgen vroeg (8.30 uur!) hebben we ’n afslagtijd op een prachtige baan hier vlakbij en halverwege de middag varen we over naar Powell River aan de Sunshine Coast. Die overtocht naar het vaste land is dan ook meten de laatste kans op orka’s…..

1 comment:

Anonymous said...

Laat de orca's de zalm maar op eten, ik zit daar niet mee.
Jammer dat je in de camper een dikke trui aan moet. Jullie fietsen wat af daar, misschien iets om volgend jaar mee te doen met de Giro d'Italia, die komt vandaag door Sassem.

Groetjes Loes.