Friday, May 7

zoeken naar 'n speld in een hooiberg!

In Victoria - de hoofdstad van Vancouver Island -zijn zo’n 10 bedrijfjes die “whale watch tripjes” aanbieden; de een met nog mooiere foto’s van whale-encounters dan d’ander. En hoewel ze ons slechts 70% kans op succes kunnen bieden gaan we in zee met “5 Star Whales” en scheuren we later toch weer 3 uur op zo’n klein k..bootje de Pacific Ocean op en neer. Met 15 andere opvarenden en een crew van 4 bestaande uit louter “marine-biologen” en ’n ruige kapitein gaan we op die enorme oceaan op zoek naar een groep orka’s; da’s wat we noemen zoeken naar ’n speld in een hooiberg! Helaas zien we - naast ’n zo nu en dan ruige zee, ’n paar bijzondere zeeleeuwen en een stuk of wat zeevogels - dus geen orka’s … Hoogtepunt is de spectaculaire achtervolging (en uiteindelijke vangst) van een meeuw door 2 ‘bald eagles’ (zie fotoboek). We vinden het bedrijf geen 5 sterren waard….


Zeeleeuwen zien we trouwens ook uit het raam van onze camper; we staan bijna in de baai die uitkijkt over de haven van Victoria. Mooi plekje! De camper die we hebben meegekregen is overigens gloednieuw (we zijn de eerste bewoners!) en van alle gemakken voorzien (gelukkig ook een kachel; we hopen later de airco nodig te hebben….


De mountainbikes die voorop op een standaard aan de motorkap staan zullen we naar verwachting veel gebruiken. Hier in en rondom Victoria hebben we inmiddels veel gefietst; het zal dan ook wel snel tijd zijn voor een S.A.S.-dag (sleetse achterwerken snipperdag)!
De jetlag zorgt er nog steeds voor dat we rond 05.00 uur wakker worden; dat duurt wel erg lang deze keer…Op dit RV Park is het overigens niet zo’n probleem aangezien hier vanaf de baai al vanaf 7 uur met veel kabaal de watervliegtuigjes opstijgen die we in Vancouver hebben zien landen. Bovendien kunnen we straks dus lekker vroeg op pad naar Tofino (’n ritje van een uur of vijf) en hebben we vanmiddag tijd om te golfen. Elluk nadeel heb s’n foordeel!

No comments: